Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamyoncu esnafının kullanmak zorunda olduğu K türü yetki belgelerinin fiyatının düşürülerek mutlaka devir hakkı verilmesi gerektiğini belirtti.
TESK Genel Başkanı Palandöken, kamyoncu esnafının kullanmak zorunda olduğu K türü belge fiyatlarına yönelik açıklama yaptı. Palandöken, K belge fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Eğer bireysel taşımacılık bitirilirse rekabet azalır, ileride taşımada tekelcilik başlar ve fiyat istikrarı bozulur. Her zaman rekabeti sağlayan bireysel taşımacılık yapan esnaftır. Dünya bireysel işletmecileri çoğaltmaya çalışırken, biz de tekelleşmeyi cazip hale getiriyorlar” dedi.

“Devredilebilmeli”
Kamyoncu esnafının, aldıkları yükün ağırlığının yanında geçim sıkıntısı çektiğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, şöyle konuştu: “Kamyoncu esnaf zor durumda ve zor şartlarda çalışıyor. Kazandığını akaryakıt ve yedek parçaya ancak yetiştirerek kıt kanaat geçimini sağlıyor. K belgesi olmayanda başka çareler bulmaya çalışıyor. Zaten az kazanç sağlarken birde belgeye kira ödemek zorunda kalıyor. Bu arada kurallara ve kanunlara uyarak iş yapma umuduyla 19 bin 372 lira para vererek K türü taşıma belgesi alanlarında sıkıntısı bitmiyor. Zamanla artık bu işten istediğini elde edemediği veya yaşının ilerlemesi ve sağlık nedenleri ile işi bırakmak isteyince daha geçerlilik süresi dolmamış olan bu yetki belgelerini devredemediği için 19 bin lira bir anda havaya uçmuş oluyor. Yetki belgelerine devir hakkı verilmeli, belge ücretleri makul tutulmalı.”

“Odalar vermeli”
Zor koşullarda aldıkları yükü zamanında sağlam şekilde yerine ulaştırma sorumluluğu olan şoför esnafının işine ömrünü verdiğini ve kamyoncu esnafının haklı serzenişine mutlaka kulak verilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, halen 507 bin 804 K belgesi bulunduğunu, bu işi ciddi yapanlar için 5 yıl sonunda belge süresinin süresiz uzatılması gerektiğini söyledi.
Palandöken: “K belgelerini üyelerimize kendi odaları vermeli. Hizmet ayağına gitmeli. Ayrıca bir aracı olana 19 bin liraya belge veriliyor, 100 aracı olana da 19 bin liraya belge veriliyor. Bu haksızlığın mutlaka önüne geçilmelidir. Şoför esnafının çoğu yeteri kadar para kazanamadığı için lastik parasını çıkaramaz durumda. Çünkü dünyanın en pahalı akaryakıtını ve yedek parçasını kamyoncu kullanmaktadır. Taşımacı esnafına ucuz akaryakıt desteği sağlanırsa bir nebze nefes alabilir” diye konuştu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim