Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Borç yapılandırması esnafa büyük bir müjde oldu. Hükümetin aldığı bu karar ekonomiyi canlandıracak” dedi.
Bendevi Palandöken, Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamayı değerlendirerek vrgi ve sosyal güvenlik prim borçlarında peşin ödemede ekstra indirim yapılmasını önemine değindi.
Borç yapılandırmasının yanında matrah artırımının da kamu gelirlerini önemli miktarda artıracağını ifade eden TESK Başkanı Palandöken, “Yapılandırılan borcu peşin ödeyenler için faizin yarısı silinecek. Borcunu peşin ödeyemeyenler için de 18 ay vade yapılacak” diye konuştu.
Yeni çıkarılacak olan borç yapılandırmasının esnaf için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, “Bu zor dönemde vergi ve prim borçlarını ödemek isteyen esnaf için büyük bir avantaj getiriliyor. Esnaf bu fırsatı iyi değerlendirmeli. TESK olarak yeni düzenlemeyi ülkedeki tüm esnafa ve odalara duyurduk” dedi.
Yeni düzenlemenin sadece 162 milyar liralık vergi ve prim borcunun yapılandırmasından ibaret olmadığını hatırlatan Palandöken, ayrıca matrah artırımı ve vergi barışı ile büyük bir yükün azaltılacağını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim