Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Birlik ve beraberliğimizin gücünün kanıtlandığı bugünlerde kalplerin bütünlüğü ile korunan kültürel zenginliği ve kendi kültürünü yaşatma özgürlüğü içinde mutasavvıf şair ve İslam filozofu Hacı Bektaş Veli’yi anıyoruz” dedi.
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde “53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri”nin 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, etkinlikler kapsamında “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleriyle Hacı Bektaş Veli’nin birlik ve beraberliğe vermiş olduğu önemi temsil eden “23. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”nün Dr. Alev Coşkun’a takdim edileceğini ifade etti. Palandöken, açıklamasında şunları kaydetti:
“Birlik ve beraberliğimizin gücünün kanıtlandığı bugünlerde kalplerin bütünlüğü ile korunan kültürel zenginliği ve kendi kültürünü yaşatma özgürlüğü içinde mutasavvıf şair ve İslam filozofu Hacı Bektaş Veli’yi anıyoruz. Ahi Evran ile dostluğu günümüze kadar aktarılmış, beraber Anadolu’nun sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan, Ahiliğin ve Ahilik teşkilatının güçlenmesine destek olduğu bilinen Hacı Bektaş Veli’yi saygıyla anıyor, tarihimize iz bırakmış ve bugünlere ışık tutmuş düşünürlerimize minnetlerimi sunuyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim