Toplantı öncesi TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu TSO Başkanı Alaattin Akel ve Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil’i ziyaret etti. Ziyaretlerde, Sungurlu ilçesine yapılması planlanan yeni yatırımlar hakkında görüş alışverişi yapılırken ayrıca, Sungurlu’nun Çorum’dan ayrı olmadığı ve her kurumun Çorum’un gelişmesi, kalkınması için çabaladığı vurgulanarak, ortak çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceği ifade edildi.
Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), KOSGEB, İŞ-KUR, TKDK ve Kredi Garanti Fonu yetkilileri, Sungurlulu müteşebbislere destekler hakkında bilgiler verdi.
Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaattin Akel ve Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, toplantının Sungurlu ilçesi için faydalı olacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
TOBB İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Can Çabuk da konuşmasında, bu tür bilgilendirme toplantılarını il merkezinde belirli aralıklarla düzenlediklerini, ancak ilçelerden katılımın yeterli düzeyde olmadığını tespit ettiklerini söyledi.
Bu nedenle, ‘Ben Genç Girişimciyim’ Projesi kapsamında ilçelerdeki müteşebbisleri devlet destekleri ve hibeleri hakkında bilgilendirmeye karar verdiklerini ifade eden Çabuk, “Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak bir sivil toplum kuruluşu mahiyetindeyiz. Üyelerimize maddi anlamda destek olmak gibi bir imkanımız yok. Dolayısıyla bu tür bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, müteşebbislerimizin, genç girişimcilerimizin yeni ufuklar kazanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çeşitli kurumlardan uzmanlarımızın vereceği bilgiler ışığında hibe desteklerinden en iyi şekilde yararlanmanızı temenni ediyorum” dedi.
Çabuk ayrıca, bilgilendirme toplantısına katılan kurum temsilcilerine de katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Hakan Kümbül ve Selahattin Altunsoy, Kredi Garanti Fonu’ndan İlhan Çamlıbel, OKA’dan Mesut Hayırlı, TKDK’dan Hakan Körpınar ve Ahmet Kuyulu, KOSGEB’den Gökhan Yürürer ve İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden Yasemin Özüm Bozkurt katılımcılara, kendi kurumlarının hibe ve teşvik destekleri hakkında bilgiler verdi.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Editör: TE Bilisim