Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde önceki gün sunumu yapılan 2 CD ve 1 kitaptan oluşan belgesel için düzenlenen gala yemeği ise Vadi Restaurant’ta gerçekleşti. Geceye Vakıf Genel Başkanı Ercan Geçmez ile birlikte CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Milletvekili aday adayları Cengiz Atlas, Ulaş Yıldırım, Turgut İlgü, Dinçer Solmaz, Saim Topgül, Muharrem Bozdoğan, Sadık Eral, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, HDP İl Başkanı Ali Akkaya, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Sultan Yıldırımgök, EMEP Belediye Başkanı Adayı Erdoğan Bolat, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, köy muhtarları, çevre il ve ilçelerden gelen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı şube yöneticileri, diğer Alevi derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Meltem-Uğur Çınar çifti tarafından sunumu yapılan gece AKM Başkanı Yıldırımgök’ün konuşmasıyla başladı. Yıldırımgök konuşmasında 6 aydır hazırlıkları süren belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Dede Nurettin Aksoy da belgeselin hazırlanma süreci hakkında gala yemeğine katılanlara bilgi verdi. Vakıf çalışmaları ve belgesele canlardan destek beklediklerini anlatarak 1 kitap ve 2 CD’li belgeler ile Aleviliği gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyleyen Aksoy, “Biz bu çalışma ile inancımızı, dergahlarımızı ve kültürümüzü kayıt altına almış olduk. Bu sayede Alevi izleri gelecek nesillere aktarılacaktır. Bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in Alevilerin yaşadığı sorunlara değindiği konuşmasından sonra ise belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket verildi. Gece ilimizin tanınmış sanatçılarından Nergis Ay ile yerel bir ekibin türküleri ile geç saatlere kadar devam etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim