Kenan Şahin, parti binasında MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve partililerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kenan Şahin, iyi bir seçim dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Konuşmasında AK Parti’yi eleştiren Kenan Şahin, “16 yıldır Çorum Belediyesi’ni idare eden AK Parti’nin belediyecilikte başarısız olduğu düşüncesindeyiz. Biz belediyeyi AK Parti’den daha iyi yönetmeye talibiz. Yandaşları beslemeyeceğiz ve halkımızın emanetine sahip çıkacağız” dedi.

“AK PARTİ’Yİ KAYBETME KORKUSU SARDI”

AK Parti’yi Çorum Belediyesi’ni kaybetme korkusunun sardığını ifade eden Kenan Şahin, “Mevcut belediyeyi yöneten AK Parti’yi kaybetme korkusu sardı. Kapı kapı dolaşarak halktan şantaj ve tehditler ile oy almaya çalıştılar” diye konuştu.

“AK PARTİ İL BAŞKANI CHP TARAFTARLIĞI YAPIYOR”

AK Parti’nin seçim ziyaretlerinde, ‘Çorum’u ya biz kazanırız yâda CHP kazanır’ diye gezdiğini, MHP’yi yok gibi davrandıklarını anlatan Kenan Şahin, “Her seçim gezilerinde Çorum’u kaybettiklerini söylüyorlar. AK Parti’nin İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, bu seçimi CHP kazanır diye geziyor. İlk defa seçim döneminde başka bir partinin il başkanın böyle bir söylenti ile gezmesine şahit oldum. Nerede bir toplantı yapsa yâda 5-10 kişiyi bir arada görse, ‘MHP’ye oy verirseniz CHP kazanır’ diye konuşmalar yapmaktadır. ‘CHP kazanır’ diye gezen İl Başkanı neden hale o koltukta oturuyor? Bu benim ilk seçim dönemim. Ama AK Parti’nin seçime dair iyi ve güzel teknikler öğrenmiş oldum” şeklinde konuştu.

“HALAMIN OĞLUNUN ŞİRKETİ 36 MİLYONLUK İHALE ALDI”

Konuşmasının devamında internet ortamında halasının oğlunun ‘Benim oyum AK Parti’ye’ diye dolaşan video hakkında da açıklamalarda bulunan Kenan Şahin, “Bir tur şirketi olan halamın oğlunu bulmuşlar ve ‘Dayımın oğlu Kenan Şahin’e oy vermem, oyum AK Parti’ye’ diye bir video çekmişler. Şimdi onu herkese yaymaktadırlar. Size soruyorum. 2011-2018 yılları arasında Çorum Belediyesi’nden 36 milyonluk ihale almış. Bu parayı alan biri dayısının oğlu olan bana mı oy verir, yoksa AK Parti’ye mi?” dedi.

“YANDAŞ BELEDİYECİLİĞİNE SON VERECEĞİZ”

Öte yandan AK Parti İl Teşkilatı’nda görevli kimi kişilerin Belediye’den maaş aldığını da belirten Şahin, MHP’nin Belediye’yi alması halinde yandaş kayırmacılığına son vereceklerini söyledi.

“AK PARTİ ADAYINA İLİŞKİN MAHKEME BELGELERİNİ DİLLENDİRMEDİK”

Muhalefet partililerinin saygılı bir şekilde seçim çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Kenan Şahin, “İyi bir seçim dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Biz AK Parti ile Cumhur ittifakındayız. Ama Çorum’da da bir birbirimize rakibiz. Seçim dönemini muhalefet partililer çok beyefendi bir şekilde yürütürken, ne yazık ki AK Parti’de bunu göremedik. Seçim döneminde ortalıkta AK Parti adayı hakkında dolaşan belgeler hakkında hiçbir yorum yapmadık. Çorum’da görmedik, bilmedik ve duymadık mantığıyla seçim havası yaşandı. Biz Cumhur ittifakının emaneti olan bayrağı yere düşürmeyeceğiz bir leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. İnadına sonuna kadar Cumhur ittifakı diyoruz” diyerek açıklamasına son verdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim