Müracaat koşulları kısmına alınacak kişilerin sadece isim-soy isim ve T.C kimlik numaralarının yazılmadığının görüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Ya söylendi şirket müdürü eklemeyi unuttu, ya da bu kadarlık kısmının yeterli olduğunu düşündünüz. Bu koşullarda insanları bırakın işe almayı iş arama, işe başvurma hakkını bile engellediniz” ifadelerini kullandı.

“ÇORUM MUTSUZ KENTLER SIRALAMASINDA 60.”

Türkiye ve Çorum’la ilgili arka arkaya bir takım araştırma sonuçlarının açıklandığını söyleyen Yılmaz, “Türkiye ortalaması her dört evlilikten birisi boşanmayla sonuçlanırken, Çorum'da bu oran her üç evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Yaşanabilir kentler arasında 81 il içerisinde Çorum 59. sırada. İntiharlarda Türkiye'nin 10 ilinden biriyiz. Kepenk kapatan esnaf sayısında nerdeyse Türkiye birincisiyiz. En son yapılan mutluluk araştırmasında 81 il içerisinde 60. sıradayız. Yani mutsuzuz.

İnsanları mutsuz ediyorsunuz, insanların hayallerini çalıyorsunuz. Tövbe haşa insanların kaderlerini tayin ediyorsunuz. Neden mi bu iddialı cümleleri kuruyoruz? Son personel alım ilanınız bunun tescili niteliğinde” şeklinde konuştu.

En son 5 tane torpilli personel alımı yapıldığını öne süren Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“MİLLETİN AKLI İLE OYNAMAYIN”

“Eleman alımındaki belirlediğiniz kriterler bakıyoruz. 30-35 yaşında harita teknikeri ilanında lisans mezunu olma şartı koyuyorsunuz. Bu açık ve seçik bir ihanettir. Milletin çocuklan işsizlikten intihar ederken siz ne yapıyorsunuz? İki yıllık mezunu olması gereken tekniker için önce lisans mezunu olma şartı, arkasından da harita kadastro mezunu olma şartı mı koydunuz? Yani diyorsunuz ki biz kendi yandaşımızı kendi işimize alırız. 29 yaşındaki yada 36 yaşındaki bir vatandaş müracaat edemeyecek. Çünkü biliyoruz ki bir siyasinin, yandaşınızın yakınını almak için bu hukuksuz alım şartlarını koydunuz.

Harita mühendisi için pedagoji şartı koyuyorsunuz. Hangi meclis üyesinin çocuğu için bu şartı koydunuz? Harita mühendisi pedagoji şartı ile coğrafya derslerine mi girecek? Şimdi çıkıp bu şahsın kim olduğunu sizler açıklayacaksınız.

Evde bakım görevlisi için 35-40 yaş şartı var. Çocuk gelişimi sertifikasına sahip olan 40 yaşındaki birisine çocuk mu baktıracaksınız? Geçmiş dönemde neredeyse emekliliği gelmiş baba dostlarınızın kızlarını aldığınız gibi bu dönemde de açıkça adrese teslim kadrolar mı oluşturuyorsunuz? Milletin aklı ile oynamayın.

Beden işçisi için 30-35 yaş şartı koymuşsunuz. 29 yaşındaki yada 36 yaşındaki vatandaş intihar etsin. Siz kendi yakınınız olan bu yastaki bir beden işçisini vicdanınız sızlamadan işe alın.

40-45 yaşındaki aile danışmanının tecrübelerinden faydalanmak için mi yaş sınırını böyle belirlediniz? Sosyoloji mezunu olacak, aile danışmanlığı ve etkili iletişim motivasyon sertifikası olacak. Bari adını soyadını da yazsaydınız, insanlar belki işe girerim diye boş hayallere kapılmasalardı.

Personel Şirketi müdürüne de bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İdareye yaranacağım diye her şeye imza atıyorsun. Senin hakkında da görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Yaptığınız alımlarda hukuksuzluklar var. Belgeleri ile ispatlamak Cumhuriyet Halk Partisi’nin boyunun borcudur.

Şimdi soruyoruz, yaptığınız eleman alımlarında hangi Belediye Meclis üyesinin çocuğunu, hangi belediye başkanının yeğenini, hangi etkili organdaki yöneticinin tavsiyesi ile hangi personelleri aldınız, isim içim açıklayınız?” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim