Belediyenin yıl içerisinde eğitime destek hizmetlerinden sonra çocukların yaz tatilini en güzel şekilde yapmaları için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği yaz kurslarına bu yıl 4.137 çocuk devam ediyor.

“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir” diyen Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Çocuklarımızın daha sosyal daha nitelikli yetişmeleri ve özgüveni yüksek donanımlı birer yetişkin olarak hayata atılmalara katkıda bulunmak için düzenlediğimiz yaz kurslarımıza öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

“ÇOĞU BİRDEN FAZLA KURSA GİDİYOR”

Buhara Kültür Merkezi başta olmak üzere Bahçelievler, Mimar Sinan, İkbal ve Akkent Gençlik Merkezlerinde düzenlenen 48branştaki kursa 4.137 öğrencinin devam ettiğini belirten Yabacıoğlu, “Bu öğrencilerimizin çoğunluğu birden fazla kursa devam ediyor. Yaz kurslarına katılan çocuk sayısı o zaman 10 bini buluyor. Gençlik Merkezlerimizde matematik, siyer, fen ve teknoloji, Türkçe, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Bilgisayar, Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, Osmanlıca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Almanca, Fotoğrafçılık, Resim, el sanatları, gitar, keman, ney, bağlama, tiyatro, drama, model uçak, akıl oyunları, sinema günleri, piyano, yan flüt, hızlı okuma, film okuma, spor kursları gibi birçok alanda eğitim veriyoruz. Ayrıca çocuklarımızın eğlenceli zaman geçirmeleri için sinema günleri, piknik, kültür ve tarih gezileri düzenliyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışımızın gereği olarak yarınlarımızın teminatı evlatlarımızın geleceğe daha donanımlı hazırlanmaları, eğitim hayatlarını dolu dolu geçirmeleri amacıyla bu tür çalışmalarımız her geçen gün artarak devam edecek.” dedi.

GENÇLİK MERKEZLERİ BÜYÜK İMKAN

Çorum Belediyesi, şehirdeki tüm gençlere ulaşmak için mahallelerde açtığı 6 adet gençlik merkezi ile hizmeti gençlerin ayağına götürdü. Gençler, merkezlerini en güzel şekilde kullanıyor.

Gençlik Merkezlerinde kursa katılan gençlerden Yaren Esmer, gençlik merkezine giderek boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirdiğini belirterek “Eğitim ortamımız çok güzel. Burası bana çok büyük katkı sağlıyor. Buralar bizim için çok büyük bir imkan. Herkes buraya gelebilir” dedi. Ceren Kaya da gençlik merkezlerinde TEOG kurslarına katıldığını ifade ederek “Bana sınavlarımda çok kolaylık sağlayacak. Bu kurs sayesinde TEOG konularını öğrenip, okulda da tekrar edip daha başarılı olmayı hedefliyorum.” dedi.

Sarp Çağanyılmaz ise, Buhara Kültür Merkezi’ne Kur’an-ı kerim öğrenmeye geldiğini kaydederek “Ayrıca burada düzenlenen diğer kurslara da katılarak kendimi geliştiriyorum” diye konuştu. (Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim