Yaklaşık 5 yıldır devam eden, Türkiye’nin büyükşehir, il, ilçe, büyükşehir ilçe belediyeleri arasından seçilen şehirler TUSELOG kapsamındaki projelere dahil edilerek, İsveç Belediyeleri ile bilgi paylaşımında bulunuyorlar. 2014 yılında başlayan “Yerel Karar Alma Süreçlerine Vatandaş Katılımı Çalışmaları Uluslararası Sonuç ve Sürdürülebilirlik Konferansı” programına il belediyeleri arasından Çorum Belediyesi seçilmişti.

TUSELOG’DAN ÇORUM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Çorum Belediyesi bu projeyle toplu ulaşımdaki sorunların çözümü ve iyileştirilmesi anlamında halk katılımının sağlanması düşünülen “Çorum’da Toplu Ulaşımın İyileştirilmesi” projesi ile katıldı. Bir yıl süren projenin süreci ile ilgili belediye ekiplerince konferansta bir sunum gerçekleştirildi. Proje uygulaması ve sunum katılımcılar tarafından büyük takdir topladı. Konferans sonunda Türk- İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) tarafından Çorum Belediyesine teşekkür plaketi verildi.
Konferansta konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, toplumsal sorunların çözümünde ortak bir anlayışın oluşması açısından TUSELOG’un önemli bir hizmeti yerine getirdiğini ifade etti.
Yabacıoğlu, “Katılımcı belediyecilik konusunda TUSELOG’un da ön gördüğü gibi düşünerek plan ve projelerimizi hazırlıyoruz. 2014 yılında hazırladığımız 5 yıllık stratejik planı toplumun bütün kesimlerinin görüşlerini, beklentilerini dikkate alarak oluşturduk. Bu kapsamda; STK’lar, meslek odaları, kamu kurumları, üniversitemiz, vatandaşlarımız stratejik planımızın en önemli paydaşları oldu. Belediye çalışmalarımızda halkımızın en güzel hizmeti alabilmesi ve çalışmaların daha verimli olması için halkımızın görüşlerine her zaman değer veriyoruz. Bu program dahilinde yapmış olduğumuz projede de yine halkımızla her aşamada görüşerek en rantabl şekilde sonuçlanmasını, ulaşımdaki sıkıntılarımızın hemşerilerimizin görüşleri ile giderilmesini sağladık” dedi.
Yabacıoğlu, program sonunda İsveç Başkonsolosluğu tarafından konferansa katılan davetlilere kokteyl verildiğini dile getirerek “Başta İsveç Başkonsolosu olmak üzere bizlerden ilgisini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim