Belediyeye ait Kunduzhan Mahallesi  4469 ada, 1 nolu parselde bulunan 2370,97 m2 sağlık tesisi alanı işaretli arsa ile yine Kunduzhan Mahallesi 2708 ada 1 nolu parselde bulunan 2.099,29 m2 alana sahip Çorum Belediyesine ait “Ortaöğretim tesis alanı” işaretli taşınmaz hissesinin trampa edilmesi ile ilgili madde İl Genel Meclisi Toplantısı’nda görüşüldü. İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya komisyon üyelerinin konuyla ilgili rapor hazırlayamadığı iddiasıyla konuyu meclis gündemine taşırken, yapılan itirazlarla ilgili de meclis üyelerine söz vermedi.
“SALONDAN ATARIM”
Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın rapor hazırlanmadığı iddiasına karşı çıkan komisyon üyelerinden Nurettin Karaca konuşmak için söz isterken Meclis Başkanı Kaya ise kimseye söz vermeyeceğini ve konunun meclis üyeleri tarafından oylanmasını istediğini ifade etti. Karaca’nın ısrarı üzerine birkaç kez uyaran ve söz vermeyeceğini tekrarlayan Kaya, daha sonra Karaca’nın ısrar etmeye devam etmesi durumunda salondan çıkaracağını belirtti. Konuyla ilgili konuşan MHP İl Genel Meclisi Üyesi Celal Güngör de raporun görüşülmesinin bir sonraki aya bırakılmasını isterken, şu ana kadar raporsuz oylama yapılmadığını ve bu durumun uygun olmayacağını dile getirdi.
Yapılan konuşma isteklerine yanıt vermek amacıyla grup başkanlarına söz verilirken ilk olarak konuşan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Haydar Erdem, İl Genel Meclisi arazisinin trampa edilmek istenen yerden daha değerli olduğunu, İl Genel Meclisi’nin de bina yapmak için arsaya ihtiyacı bulunduğunu, üstelik trampa edilmek isteyen yerin ise okul arazisi olduğunu kaydetti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu da konuşmasında meclisin Çorum’un gelişmesinin önünde engel olmayacağını ortaya koyduğunu ifade etti. Meteoğlu, “Bulunduğumuz binayı Çorum’a bir meydan kazandırmak adına yıkım ücretinin de altında arsayı tamamen belediyeye devrettik. Bu meclis, Belediyenin önünü her zaman açacaktır. İstenen arsamızın da kendimizin ihtiyacımız olacağı düşünülerek isteğin reddedilmesini istiyorum” dedi.
MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Celal Güngör de rapor için zaman tanınmasını, raporun hazırlanıp hazırlanmadığı ya da altına atılan imzalarda imtina olup olmadığı konusunda bilgi verilmesini istedi.
Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi bahçesine yapılacak bir meclis binasının yakışmayacağı görüşünde olduğunu anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum Belediyesi ile yan yana hizmet binalarını yapacaklarını, çok sayıda güzel hizmeti birlikte gerçekleştireceklerini belirtti. Konuşmaların ardından geçilen oylamada arsa trampası reddedildi.
(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim