Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun başkanlığında, tek gündem maddesi ile toplanan Belediye Meclisi’nde her bütçe kalemi için kabul veya red anlamına gelen beyaz ve kırmızı oy pusulaları kullanıldı.

2018 yılı bütçesinin müdürlüklerine göre dağılımına bakıldığında aslan payının 152 milyon 399 bin lirayla Etüt Proje Müdürlüğü’ne ayrıldığı görülürken, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 77 milyon 793 bin, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 73 milyon 955 bin, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 64 milyon 319 bin, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne 58 milyon 624 bin, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 23 milyon 171 bin, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne 10 milyon 770 bin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ise 9 milyon 555 bin lira ayrıldı.

Oylama esnasında kısa bir açıklama yapan CHP Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer, bütçe planlamasında CHP’li üyelerin yer almadığını belirterek, “Görüş ve önerilerimizin alınmadığı bu bütçeye CHP olarak ‘hayır’ oyu vereceğiz. Ne zaman ki bütçeyi birlikte hazırlarız biz de o zaman gereken desteği veririz” dedi.

Oylamada CHP’liler hayır oyu verirken, Ak Parti grubu ise evet oyu verdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim