“15 Temmuz Milli İrade ve Vatan Sevgisi” konulu kompozisyon, şiir ve hikâye yarışmasına gönderilen eserler arasında yapılan değerlendirmeyle yarışmada dereceye girenler belli oldu. Türkiye Cumhuriyetinin milli iradesine yapılan saldırı ve darbe teşebbüsünün öğrenci gözüyle algılanması, darbe girişimi sonucu demokrasi adına şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın destansı mücadelelerinin daha iyi anlaşılmasının sağlanması, öğrencilerdeki milli iradenin pekiştirilmesi ve demokrasinin öneminin kavramaları amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini söyleyen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Belediye Başkanı Külcü, Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmaya 173 öğrencinin katıldığını kaydetti.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonuncunda kompozisyon dalında, Mustafa Kemal Ortakolu'ndan Muhammed Çalbıyık 1.'inci, Kargı Atatürk Ortaokulu'ndan Beyza Çetinkaya 2.'inci, 23 Nisan Ortaokulu'ndan Rabia Marım 3.'üncü oldu.

Şiir kategorisinde ise Alaca Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Melike Coşkun 1.'inci, Mimar Sinan Ortaokulu'ndan Halil Bozdağ 2.'inci, 23 Nisan Ortaokulu'ndan Berre Kevser Özer 3.'üncü oldu.

Hikaye yarışmasında ise Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi'nden Mustafa Taha Eceviş 1.'inci, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Amine Avcu 2.'inci, Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi'nden Reyhan Özturkut 3.'üncü oldu. 

15 Temmuz Milli İrade ve Vatan Sevgisi konulu kompozisyon, şiir ve hikaye dallarından düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise bugün saat 14.00’de Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim