Beraberinde eşi Halime Gül, Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Velipaşa Kadın Kültür Merkezi’ni gezen Başkan Gül, buradaki kurslarda eğitim gören kadınlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çorum Belediyesi’nin kültürden eğitime, yabancı dil kursundan resim kursuna, geleneksel sanatlardan modern sanatlara kadar birçok farklı branşta kurs açtığını belirten Zeki Gül, “6 kadın kültür sanat merkezinde 130 kursta toplam 246 sınıfta 4172 kursiyerimize eğitim veriliyor. Bu zamana kadar 75 bin hanım kardeşimiz bu hizmetlerden faydalandı” dedi.

Gül, aile merkezlerinde 8543 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini, 26 bin kişinin ise çeşitli eğitimlerden faydalandığını kaydetti.

Belediye’ye ait kadın kültür sanat merkezlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Afrin’deki Mehmetçik’e gönderilmek üzere 50 kilo pirinçle sarma ve 50 kilo un alınarak kurabiye yapacağını kaydeden Gül, örgü sınıfının ise bin adet boyun bağı yapıp askere göndereceğini bildirdi.

Gül, “Devletimizin bizim kurabiyemize, boyun bağımıza ihtiyacı yok ancak Türkiye’nin her kentinin askerin arkasında olması ayrı bir moral ve motivasyon oluşturuyor. Biz oraya moral vermeye gitmiştik ancak onlardan biz moral aldık” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim