İtfaiye aracı törenle ilçeye teslim edilirken, tören sırasında kurban kesilerek dualar edildi. Törene Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Muhammed Alp, İlçe Müftüsü Alim Yaya, İç Anadolu Belediyeler Birliği Sekreteri Salim Çoruh ile ilçe halkı katıldı. Törende konuşma yapan Orhan Ateş, terör olaylarını sert bir dille eleştirerek şehitlere Allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı diledi.
İlçe halkının yıllardır özlemini çektiği itfaiye aracına kavuştuğunu, artık olası yangınları söndürmek için kovalarla su taşımak zorunda kalmayacaklarını dile getiren Ateş, “Belediyemiz araç parkını yeniledik. Bir itfaiye, bir grayder, bir kepçe, bir traktör, bir cenaze taşıma aracı aldık. İlçemize hayırlı olsun. Bu araçların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen TBB Başkanı aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Yeni Mahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’a, İç Anadolu Belediyeler Birliği Müdürümüz Sayın Salim Çoruk'a ve Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç'e Oğuzlar halkı adına teşekkür ederim. Bu araçları Allah’ım hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin. İnşallah itfaiye aracını kullanmak zorunda kalmayız ama olası yangınlarda bu araç bizim için çok gerekliydi” dedi.
Hizmetlerinden dolayı geçmiş belediye başkanlarına da teşekkür eden Ateş, “Bizler yaptığımız hizmetleri alıp sırtımızda götürmeyeceğiz. Yapılan her şey bu ilçede kalacaktır” diye konuştu.

“OĞUZLAR’DA BÜYÜK BİR SU SORUNU YAŞANIYOR”
İlçenin en büyük sorunlarından birisinin de su sorunları olduğunu, ilçede büyük bir su sorunu yaşandığını belirten Ateş, tüm su depolarını yenilemek için çalışma başlattıklarını, bu kapsamda İller Bankası’nda SUKAP Projesi dâhilinde yüzde 50 hibe ile su depolarını ihale ile yenileyeceklerini açıkladı.

“BARAJIN NİMETİNDEN FAYDALANAMIYORUZ”
Oğuzlar için cevizin büyük önem taşıdığını, sulama suyu konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Başkan Ateş, iktidarıyla muhalefetiyle tüm vekilleri Oğuzlara destek vermeye ve ilçe halkının sesini duymaya çağırdı. Barajın nimetlerinden yeterince faydalanamadıklarını anlatan Ateş, bunun için bir proje hazırlığında olduklarını, 10 kilometrelik bir boru hattı ile kademeli su aktarma çalışması yapacaklarını söyledi.

“OKA’NIN NİMETLERİNDEN ZENGİN BELEDİYELER YARARLANIYOR”
Ayrıca OKA gibi ajansların desteklerinden faydalanamadıklarını sözlerine ekleyen Ateş, “OKA bir projeye destek sağlamak için o belediyenin borcunun olmamasına dikkat ediyor. Bizim gibi küçük belediyelerin borçsuz olmasına imkân yok. Bir miktar borcumuz var borcumuzu taksitlendirsinler bizler de hem daha rahat ödeyelim hem de projelerimize destek alabilelim. OKA’nın nimetlerinden de zengin belediyeler faydalanıyor” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim