Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) Başkanı Fethi Yaşar, beraberindeki encümen üyeleriyle birlikte Kırıkkale ve Çorum’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Birliğe üye belediyelere bütçe ölçüsünde tam destek kararı alan Başkan Yaşar, İABB üyesi belediyeleri ziyaret ederek, belediye başkanları ile bir araya geldi. Belediyelerin sorunlarını ve yapılması gereken destekleri yerinde tespit eden Yaşar, her gittiği belediyede coşkuyla karşılandı.

İLK ZİYARETLER ÇERİKLİ VE DELİCE’YE

İlk olarak Kırıkkale Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin’le bir araya gelen Yaşar, Çerikli hakkında Şahin’den bilgiler aldı.
Ardından Kırıkkale Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem’i ziyaret eden Yaşar’ın bir sonraki durağı Çorum oldu.
Çorum’da Sungurlu Belediyesi’ne çıkarma yapan heyeti, belediye binası önünde Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri karşıladı.
Ziyarette Yaşar, birliğin hizmetleri hakkında bilgi verirken, Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner ise, birliğin çalışmalarını ve faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyledi.
Yaşar’ın ayrım yapmaksızın bütün belediyeleri kucakladığını belirten Şahiner, Yaşar’a birlik çatısı altında yaptığı güzel hizmetlerden ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Sungurlu ziyaretti kapsamında CHP Sungurlu İlçe Başkanlığı’na da bir ziyaret gerçekleştiren Yaşar’a burada Atatürk’ün heykeli armağan edildi.

ENCÜMEN TOPLANTISI OĞUZLAR’DA YAPILDI

Daha Sonra heyet, birliğin temmuz ayı encümen toplantısını gerçekleştirmek üzere Oğuzlar ilçesine hareket etti. İlk olarak Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş’i ziyaret eden Yaşar ve beraberindeki heyet, ardından belediyenin sosyal tesislerinde encümen toplantısını yaptı.
Yaşar’ın başkanlığında gerçekleşen Encümen toplantısında belediyelerin talepleri değerlendirildi.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Toplantıda işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmenin önemine dikkat çeken Yaşar, “Belediyeler birbirleri ile işbirliği içerisinde olmalıdır. Özellikle proje konusunda birbirlerine destek vermelidirler. Birlik olarak yurtiçi ve yurtdışında eğitim seminerleri düzenleyerek, illeri, ilçeleri ziyaret ederek birlik beraberliği pekiştirmeye çalışıyoruz. Yerel ve genel yönetimlerin en büyük amacı, halkın mutluluğunu arttırmak olmalıdır” dedi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim