Çorum Belediyesi, şehirde otopark sorununu çözmek amacıyla 34.378 metrekarelik alanı ücretsiz otopark olarak hizmete sundu. Ücretsiz otopark alanlarına günlük 1.683 araç ücretsiz olarak park edebiliyor.

Trafikteki araç sayısının her geçen gün arttığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi olarak otopark sorununa köklü çözümler üretmek için açık otopark, yer altı otoparkları, çok katlı otopark çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla şehir içi araç trafiğinin rahatlatılması konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Candan, “Belediyemize ait alanları açık otopark alanı olarak düzenledik. Bu alanları ücretsiz olarak hemşehrilerimizin kullanımına sunduk.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Belediyemiz tarafından yürütülen altyapı ve yenileme çalışmaları kapsamında Belediyemize ait alanları, açık otopark alanı olarak düzenledik. Açık otopark çalışmaları kapsamında Çorumpark Batısı, Gazipaşa Ortaokulu arkası, Gazipaşa Sokak ve Yavruturna Sokak arası, İnayetullah Camii ve Karakeçili Camii arası, İnayetullah Camii Kuzeyi, Veli Paşa Sokak ile Celep Sokak arası, Karakeçili Camii Doğusu, Karakeçili Camii Güneyi, Alaybey Sokak Güneyi, Terminal, Sancaktar Camii civarı, Çorum Kalesi Batısı, Kale İlkokulu Batısı, Kale 2. Sokak civarı, Farabi Caddesi civarı, Ecir Dere Kuzeyi ve Kerebi Gazi 1. Cadde Kuzeyi olmak üzere 17 bölgede 34.378 metrekarelik alan üzerine oluşturulan 1683 araçlık açık otopark alanı oluşturduk. Hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla araçlarını ücretsiz olarak park edebilirler. Yaptığımız bu çalışmaları vatandaşlarımız takdirle karşıladı. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek.” diye konuştu.

Vatandaş memnun

Çorum Belediyesi tarafından 17 bölgede oluşturulan ücretsiz otopark alanları, araç sürücülerini de memnun ediyor. Araçlarını Belediye tarafından oluşturulan otopark alanlarına gönül rahatlığıyla bıraktıklarını ifade eden vatandaşlar, uygulama nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyor.

Sadık Saraçlı adlı vatandaş uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Allah razı olsun belediyemizden. Buraları bizler için iyi ve kullanışlı bir hale getirdi. Başkanımız sağolsun.” dedi.

Nurettin Güngör adlı vatandaş da yaptığı açıklamada ücretsiz otoparkların çoğalmasını istediklerini vurgulayarak “Uygulamadan çok memnunuz. Keşke çok olsa böyle yerler.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim