İftar programına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Ünal Yıldırım, AK Parti İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
İftar öncesi yaptığı konuşmada mahalle iftarlarını 2010 yılında başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu iftarların geçen zaman içerisinde daha da çeşitlendiğini belirtti. Bu sene mahalle iftarlarının dışında da iftar programları düzenlediklerini kaydeden Başkan Külcü, “Ulu çınarlarımız yaşlılarımızla, gençlerimizle iftar ve sahur yaptık. Çocuklarımızla iftar yapacağız. Ramazan'ın maneviyatına, ruhuna uygun olarak dolu dolu yaşamaya gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların en dikkat çekeni de hemşehrilerimizle bu sofralarda buluşmamızdır. Her yıl 25 bin kişiyle buluşuyoruz. Bu sofralar mahallerdeki herkesin buluştuğu sofralardır. Gönül sofralarımızda muhabbet ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mimar Sinan Mahalle iftarında yaptığı konuşmada iki gündür Türkiye gündemine oturan Çorum’un Dünyanın Merkezi olduğu yönündeki haberlerle ilgili de bilgi verdi. Başkan Külcü, “Google bir ölçümleme yapmış. Bu ölçümleme sonucunda da dünyanın merkezi Çorum olmuş. Önceden sorduklarında Çorum’un leblebisi meşhur derdik. Şimdi Çorum'un neyi meşhur diye sorduklarında kendisi meşhur diyeceğiz. Bu bizim için önemli bir fırsat olmalı. Biz bunu nasıl fırsata çevirebiliriz onun gayretinde olacağız. Gün boyunca ulusal televizyon ve radyolarla bağlantılar kurarak Çorum'umuzun güzelliklerini, tarihini ve güzel insanlarını anlatıyoruz. İftarımıza teşrif ettiğiniz ve mutluğumuzu muhabbetimizi paylaştığımız için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


Külcü, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Çorum’un dünyanın merkezi olarak gösterilmesi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim