Belediye Başkan Zeki Gül konu ile ilgili yaptığı açıklamada, mahallelerde bulunan kullanılmayan, yıkılmak üzere olan evler var. Bunları titizlikle takip ediyoruz. Mülk sahiplerinin kendilerinin yıktıkları var. Bazılarını ise biz yıkıyoruz dedi.


'Metruk binalara mevzuat engeli'
Tarihi tescilli metruk binalarla ilgili son dönemde ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Belediye Başkanı Zeki Gül, ancak mevzuatla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Başkan Gül, “Özellikle tarihi tescilli metruk binaların durumuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütemiyoruz. Çökmesi halinde insanlara ve çevreye zarar vermemesi adına iskeleler ve koruma önlemleri alıyoruz. Burada esas problem mevzuat aslında. Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan Yavruturna Mahallesi, 1. Kulaksız Sokak’ta bulunan metruk binada bunlardan birisi. Biz bu tescilli tarihi yapı ile ilgili yazımızı Ankara Tabiat Varlıkları Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı’na yazdık. Bizlere binaya hiçbir müdahale de bulunulmayacağı yönünde, binada sadece emniyet tedbirlerinin alması diye cevap yazısı gönderdi. Belediye olarak bizde binanın etrafını saç tabakalarla kapattık. Burada yolda biraz daralma oldu. Ancak önceliğimiz can güvenliği olduğu için bunu yapmak zorundayız.” dedi.

Editör: TE Bilisim