Yeni yerleşim alanları ile eskiyen kaldırımları yenileme çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Yeni açtığımız yollarımız başta olmak üzere, YEDAŞ, Türk Telekom gibi birimlerin hatlarını yer altına aldığı ve Belediye olarak içme suyu hatlarını yenilediğimiz bölgelerde kaldırımlarımızı standartlara uygun olarak yeniliyoruz” dedi.

Kaldırım yapım çalışmaları esnasında yaparken yaşlıları, engelli vatandaşları, gençleri, çocukları, kısaca herkesi düşündüklerini ve ona göre çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Zahir, “Görme engelli yolları, yaya geçişlerinde kabartmalı çizgiler ve iniş-çıkış rampaları yapıyoruz. 2017 yılında yaptığımız 108.000 m2 tretuvar ve 71.000 metre bordür ihalemizde çalışmalarımız başladı. Buharaevler Mahallesi’nde içme suyu hatlarının değişmesi, elektrik hatlarının yer altına alınması ile bozulan kaldırımları standartlara uygun olarak yeniden yapıyoruz.

Buharaevler, Üçtutlar, Bahçelievler, Çorum Sanayi Sitesi yeni iş yerleri, Yeniyol, Gülabibey mahallesi ve sokaklarında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa sürede bu çalışmalarımızı tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yeşil Çorum sloganımıza uygun olarak yapımı tamamlanan kaldırımlara Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ağaç ve değişik türlerden bitki çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca vatandaşlarımız kaldırımlarda bir sorun gördüklerinde belediyemize haber vermeleri halinde ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapacaklardır.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim