Toplumda özellikle yaşlı, engelli, kadın ve gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla beğeni toplayan Çorum Belediyesi bu kapsamda 2014 yılında başlattığı uygulama kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerini sevindirmeyi sürdürüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, Gıda Bankası sorumlusu Mehmet Bulanık ve Gıda Bankası çalışanları ile birlikte bir toplantı düzenleyerek 2 bin çocuğa daha kaban ve bot yardımı yapacaklarını açıkladı.

Yardımların dağıtımı ile ilgili olarak Gıda Bankası’nda düzenlediği toplantıda göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar sosyal belediyecilik hizmetlerine yönelik ve bu hizmetlere ihtiyaç duyan kesimlere yönelik olarak farklı bir hassasiyetlerinin olduğunu dile getiren Külcü, çok farklı sosyal belediyecilik hizmetlerinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Bu hizmetlerden birinin de 2014’ten beri yürütülen çocuklara giyim dağıtımı olduğunu anlatan Külcü, 2014’te Peygamber Efendimizin doğum günü sebebi ile 571 ile bayramlarda başlattıkları sayının daha sonra kapsamının genişletilerek kış ayları öncesinde olmak üzere önce Bin 571’e, daha sonra 2 bin 571’e ulaştığını vurguladı. Külcü bu sayının bu yıl ise 3 bine çıkacağını belirterek bunların 2 bininin kış ayları girmeden ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaştırılmış olacağını bildirdi.

Bayramlık dağıtımının da daha sonra olacağını dile getiren Külcü, bu hafta içinde 2 bin öğrenciye kaban ve bot olarak yardımların dağıtılacağını müjdeledi. Başkan Külcü, muhtarlar, okul idarecileri ve kendi birimlerinin tespiti ile belirlenen çocukların yardımlarının okullara ulaştırılmaya başlandığını da anlatarak okul idarecilerin de isimleri belli olan çocukları rencide etmeden yardımlarını vereceğini, bugüne kadar 16 bin 500 çocuğa bu yardımların ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim