Çorum Belediyenin şehirdeki yeni yapılan cami ve mescitlerle birlikte mevcut camilerinde bakım ve onarımını yaptığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 2015 ve 2016 yılında 39 caminin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Cami ve Kur’an kurslarına mantolama, abdesthane yapımı, şadırvan tadilatı, tuvaletlerin bakımı ve çevre düzenlemesi gibi birçok alanda çalışma yaptıklarını vurgulayan Zahir, 3 yılda 7 Milyon lirayı bulan bir bütçeyi ibadethanelerin bakım ve onarımı için kullanacaklarını ifade etti.
Vatandaşlardan, derneklerden ya da cami görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerekli görülen yerlerde çalışma yaptığını dile getiren Zahir, “Devane Camii, Tabakhane Camii, Özrahman Camii, Güldane Hatun Camii, Çakır Camii, Dumlupınar camilerinde mantolama, abdesthane ve tuvaletlerde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara ilave olarak da ihalesi yapılıp önümüzdeki günlerde yapımı başlayacak olan ve ihale dosyası hazırlanan camilerimiz var. İnşallah en kısa sürede bunları da tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim