Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi üyeleri, CHP Milletvekili Adayları Gürsel Yıldırım ve Mehmet Tahtasız ile AK Parti ve CHP’den yöneticilerin de katıldığı iftar yemeği Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi'nde verildi.

İftar öncesinde çocuklara hitaben bir konuşma yapan Başkan Gül, Dünya Yetimler Günü kapsamında iki yıldır böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Ramazan ayının güzellikleriyle birlikte gönüller ve sofraların da birleştiğini kaydeden Gül, “Bir ve beraber olarak daha çok çalışacağız, daha bilgili, daha donanımlı ve daha güçlü olacağız ki hem kendi yetimlerimize hem de dünya yetimlerine sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

“Yetim ve öksüzlere sahip çıkmak, Ramazan neşelerine ortak olmak amacı ile kardeşlik iftarını gerçekleştiriyoruz” diyen Gül, “Bugün bizim için çok özel ve değerli olan kardeşlerimizle birlikte iftar yapalım istedik. Gerek annesi gerekse babasını yitirmiş çocuklarımızla bu özel günü, dolu dolu yaşamak istedik. Onlarla iftarımızı açtık. Onların gönüllerine umut olmak istedik. Unutmamalı ki yetim gülerse dünya güler. Davetimize bizi kırmayıp teşrif ettiğiniz için, iftar soframızı zenginleştirdiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ezanla birlikte, aralarında mülteci ve göçmenlerin de bulunduğu binlerce çocuk iftarını yaparken, etkinliğe katılan çocuklara boyama ve okuma kitapları hediye edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim