Çorum Belediyesi, şehir içi ulaşımına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Araç trafiğini rahatlatacak düzenlemelerin yanı sıra bisiklet yolu yapım çalışmaları da devam ediyor.

Belediye olarak 2009 yılından beri yaptıkları çalışmalarla kenti şehircilik açısından çok önemli bir noktaya taşıdıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Tüm mahallelerde farklı yaşam alanları oluşturmayadevam ettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Candan, “Buharaevler Mahallesi’nde Dr. İlhan Gürel Caddesi’nin Mehmetçik Parkı’ndan başlayarak Slimkent kavşağına kadar olan bölümde standartlara uygun 1372 metre uzunluğunda bisiklet yolu yapıyoruz.

Ekiplerimiz bordür çalışmalarının ardından zemin çalışmalarını tamamladı. Devamında standartlara uygun olarak akrilik soğuk yol çizgi boyası ile bisiklet yolunu boyayıp işaretlemeleri yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Yine Akşemseddin Caddesi’nde bulunan bisiklet yolunda da gerekli çalışmaları yapacağız.

Şehrimizde sporu ve hareket etmeyi teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz yıl gençlik merkezlerimizde yaz spor okullarımıza devam eden ve başarılı olan öğrencilerimize 1.000 adet bisiklet hediye etmiştik. Böylece hem gençlerimizin başarısını ödüllendirdik hem de onları bisikletle daha sağlıklı bir yaşama teşvik ettik. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı yaşam tarzına kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim