Çorum Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarını unutmadı.
Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kuş ve sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarına yem ve yiyecek bıraktı.
Çorum’u etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi soğuk kış günlerinde hayvanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için Çomar Barajı, Bahabey Çamlığı ve Karapürçek'e yem ve yiyecek bıraktı.
Aç kalan hayvanlar için belirli aralıklarla yem bırakmayı sürdüreceklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz” dedi.

CANDAN, VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPTI
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı.
Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını isteyen Candan, restoran, lokanta ve fırın sahiplerinin artan yemek ve ekmekler için Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine 221 6367 numaralı telefondan ulaşabileceklerini söyledi. Bu yiyeceklerin belediye ekipleri tarafından alınarak sokak hayvanlarına ulaştırılacağını belirten Candan, duyarlı esnafa ve vatandaşlara teşekkür etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim