“Çorum İçin Bir Projem Var” projesi kapsamında 2017 yılına ilişkin sözleşmeler imzalandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ve Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam arasında imzalanan sözleşme kapsamında ikisi kültür-edebiyat ve sosyal hizmetler, biri ise altyapı-çevre ve sağlık sektörü ile ilgili 3 proje için akademisyenlere 39 bin 600 liralık mali destek sağlanacak.

6 ile 36 ay arasında uygulanacak olan projelerin Çorum’un hayırlı-uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, “Çorum için projem var konulu uygulamamızın ilerleyen dönemlerde daha da artan başvuru ve şehrimize katkı sağlayacak önemli projelerle gelişerek devam edeceğini umuyorum. Bu konuda başvuru yapan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında 3 yıl önce imzalanan “Çorum İçin Bir Projem Var” projesi kapsamında destek verilecek 3’üncü dönem projelerin değerlendirilmesinin tamamlandığını belirterek, 3 projenin destek almaya hak kazandığını söyledi.

Çorum’un problemlerinin çözümü, belediye tarafından yürütülen hizmetlerin etkinliğinin, verimliliğinin ve kalitenin arttırılması, kentin tarih ve kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesi ile ilgili akademisyenler tarafından projelendirilen ve Çorum Belediyesi tarafından desteklenmekte olan proje sayısının 10’u ulaşacağını kaydeden Baykam, “Şehir ve üniversite için faydalı olacak her faaliyette işbirliği içinde olan üniversitemiz ile Çorum Belediyesi, bu proje ile örnek bir program gerçekleştirmektedir.

“Çorum İçin Projem Var” proje grubunun 3. dönem projeleri içerisinde İİBF öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı’nın “Çorum’da Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerinin Farkındalığının ve Memnuniyet Düzeyinin Tespiti”, BESYO öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Yamaner’in “Eğitsel Oyunlarla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması” ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem İlkay Diken’in “Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Hizmetlerinin Gelişimi” projeleri yer almaktadır” dedi. (Taner ŞİMŞEK) 

Editör: TE Bilisim