Çorum Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla kentin farklı bölgelerinde aşure dağıtıldı.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikte Hürriyet Meydanı, Milönü, Yunus Emre Parkı, Bahabey Caddesi, Huzur Cami ve Yazıçarşı Kavşağı’na kurulan stantlarda 1,5 ton aşure 15 bin paket olarak halka ikram edildi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül de Hürriyet Meydanı’ndaki stantta vatandaşlara aşure dağıtarak sohbet etti.

Başkan Gül dağıtımın ardından yaptığı açıklamada, Muharrem Ayının milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması dileklerini iletti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara Muharrem ayı nedeni ile 15 bin paket aşureyi 6 farklı bölgede dağıttıklarını söyleyen Zeki Gül, “Hz. Hüseyin efendimizin ve 72 ehlibeytin şehit edilişinin yıl dönümünde aşure gününde beraberiz. Burada amacımız vatandaşlarımızla sadece aşure yemek değildir. Amacımız zulme ve zalimliğe karşı büyük bir mücadelenin başkaldırdığının sembolü olan, zalimler karşısında boyun eğmeyen Hz. Hüseyin efendimizi anmak ve Ehlibeyt sevgimizi pekiştirmektir. Dünyada ki tüm mazlumlara işkence edenlerin, onları katledenlerin yerinin yezidin yanıdır. Zulüm görenlerin yeri ise Hz. Hüseyin’in, Hz. Hasan’ın, Hz. Ali’nin ve Hz. Muhammed’in yanı olduğuna inanıyorum Gönülleri Kerbela Çölü olmaktan kurtarmak için kardeşliğimiz, birliğimiz daim olsun. Aşure gününün İslam âlemi ve insanlık için huzura, felaha ve hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimizi rahmet, minnetle yad ediyorum” diye konuştu.(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim