Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada Bin 277 taşeron işçinin 11 Ocak’a kadar başvurularını yaptığını hatırlatarak Valilik ve Belediye’den oluşturulan komisyonun gerekli incelemeleri yaptığını söyledi.

İncelemeler sonunda 1236 kişinin başvurusunun kabul edildiğini anlatan Gül, “41 kişinin ise emeklilik durumu, KHK ile belirtilen tarihten sonra işe girme, araç ile birlikte çalışan işçiler ve belediye şirketinde çalışanların başvuruları ise tespit komisyonu tarafından kabul edilmedi. Başvuruları kabul edilmeyen işçilerimiz Valilikçe oluşturulan itiraz komisyonuna dün itibari ile itirazlarını yaptılar. Komisyon bu hafta içerisinde itirazların sonucunu açıklayacak ve verdiği karar kesin karar olarak kabul edilecek” diye konuştu.

Personele sürecin aşamalarının kurumsal web sayfasında ilan edildiğini de belirten Gül, “Listelerin yayınlanmasının ardından taşeron sınavı, 3 Mart – 22 Mart tarihleri arasında yapılacak. 4 Nisan’a kadar da geçişler tamamlanmış olacak. Ayrıca ilgili kurumlar başvurusu kabul edilen 1236 kişinin güvenlik soruşturmasına da devam ediyor. Taşeron personelimizin aktarılacağı Çorum Belediyesi Personel Anonim Şirketimizin kurma kararını Şubat ayı meclis toplantımızda almıştık. Bu konuda da çalışmalarımızın sonuna geldik. Şimdiden personellerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim