Çorum Belediyesi, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, yeni hastaneye ve etrafında bulunan diğer tesislere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla alternatif yollar açtıklarını belirten Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla araç trafiğinde büyük rahatlama yaşanacağını kaydetti.

BİN 800 METRE BÖLÜNMÜŞ YOL

Yeni hastane önünden geçen İnönü Caddesi’ndeki trafiği rahatlatmak için terminal tarafından hastane otoparkına giriş-çıkışların yapılacağı yeni yollar açtıklarını vurgulayan Zahir, “Toplam 1800 metre uzunluğunda 22 ve 35 metre genişliğinde toplam 3 caddede çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan cadde ve sokaklarda elektrik, doğalgaz, telefon, kanalizasyon, su gibi alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bu yollarda alt yapıyı güçlendirmek için 50 bin 650 ton stabilize ve mekanik malzeme kullandık. Yaklaşık 10.000 ton da sıcak asfalt serimi yapacağız. Gençlik Camii’nin olduğu kavşakta da döner kavşak düzenlemesi yapacağız” dedi.

400 ARAÇLIK AÇIK OTOPARK

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi etrafında devam eden yeni açık otoparklar hakkında da bilgiler veren Alper Zahir, "Şehrimizin diğer bölgelerinde olduğu gibi yeni hastane bölgemizde de otopark çalışması yaptık. Yeni açtığımız caddelerin kenarlarına otopark cepleri yaptık. Buralara yaklaşık 200 araç park edebilecek. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumunun alt kısmındaki alana 200 araçlık açık otopark yapıyoruz. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim