Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler vektörel mücadele çalışmalarına sistemli ve planlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle Kurban Bayramı boyunca ve sonrasında havaların da sıcak seyretmesi sebebiyle vektörel mücadele çalışmalarına şehrin ara sokaklarında da kesinti vermeden devam edilirken kış aylarından itibaren alınan tedbirlerin meyvelerini aldıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Bu yıl her zamankinden çok daha az vektörel şikâyetle karşılaşıyoruz. Kurban Bayramı döneminde bu sıkıntının artma ihtimalini öngördüğümüz için bayram boyunca ve sonrasında gerek çöp konteyner dezenfekte aracımızı gerekse sahada mücadeleye devam eden ilaçlama araç ve personelimizi vardiyalar halinde sahada tutmaya devam ettik. Büyük oranda bu mücadelede başarılı da olduk. Bazı bölgelerden gelen az sayıda şikâyete de anında müdahale ederek bu konudaki şikayetleri anında değerlendiriyoruz.” dedi. Yağbat, vektörel mücadele konusunda vatandaşların kendilerine destek olmalarını istedi.

Hayvan çiftlikleri ve besi alanları gibi bölgelerde karasineklerin barınmasını engelleyecek tedbirleri artırdıkların vurgulayan İsmail Yağbat, çiftlik sahiplerine atıklarını çevreye bilinçsizce dökmemeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, vatandaşların istek ve şikayetlerini Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait 333 11 99 ve 212 19 46 telefon numaralarına iletebileceklerini de sözlerine ekledi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim