Kuracağı rüzgâr enerji santrali ile kendi elektriğini üreterek diğer belediyelere de örnek olacak olan Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ihale dün büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Samsun’un Lâdik ilçesinde kurulması hedeflenen 4 adet rüzgâr türbininden yılda yaklaşık 14 milyon kWh elektrik üretmeyi planlayan Çorum Belediyesi’nin bu sayede sürekli artan enerji ihtiyacını de rüzgâr enerjisi ile karşılamayı amaçladığı dile getirildi.
Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın yönetimindeki komisyon huzurunda düzenlenen Rüzgâr Enerji Santrali ihalesine ise üç firma teklif sundu.
Yaklaşık maliyeti 7 milyon 535 bin 488 Euro olarak açıklanan ihalede yapım ve bakım olmak üzere firmalardan iki ayrı teklif alındı. Hidrokar İnşaat, Leitwind AG/SPA ve Ekşi İnşaat firmalarının katıldığı ihalede teknik özellikleri sağlayacak firmanın kazanacağı vurgulandı.
Buna göre Hidrokar İnşaat yapım için 4 milyon 900 bin Euro, bakım içen ise 1 milyon 200 bin Euro olmak üzere 6 milyon 100 bin Euro; Ekşi İnşaat yapım için 6 milyon 540 bin Euro, bakım için de 600 bin Euro olmak üzere 7 milyon 140 bin Euro; Leitwind AG/SPA ise 6 milyon 592 bin 329 Euro yapım, 1 milyon 100 bin Euro ise bakım olmak üzere 7 milyon 692 bin 329 Euro teklif sundu.
İhale Komisyonu Başkanı Leyla Sayın firmaların tekliflerinin ve belgelerinin incelendikten sonra sonucun resmi yazıyla kendilerine bildirileceğini açıkladı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim