Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen ramazan etkinliklerinin ilki yapıldı. 15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler saat 20.30’da başladı. İftarın ardından başlayan programa çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar ekinliklere büyük ilgi gösterdi. Meddah, Hacivat-Karagöz oyununun sergilendiği etkinliklerin ilk bölümünde çocuklarla birlikte büyükler de doyasıya eğlendi. Programın ilk bölümünde sahne alan meddah çocuklara oyunlar oynattı. Oyunların sonunda da çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında dağıtılan pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu çocuklardan olduğu kadar büyüklerden de ilgi gördü.

GRUP SADA MEST ETTİ

Teravih namazı sonrasında sahne alan Grup Sada dinleyenleri adeta mest etti. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilahi ve ezgileri ile sahneye çıkan Grup Sada, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Tasavvuf Müziği’nin en güzel eserlerini seslendiren Grup Sada izleyenlerden alkış aldı.

Öte yandan Belediye 18 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm Çorum halkını davet etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim