Vakıfbank Çorum Şube Müdürü Mesud Aygün ve Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nu ziyaret ederek BES’le ilgili bilgiler verdi.

45 yaş altı 266 memur, sözleşmeli ve kadrolu işçi personelin yasa gereği bireysel emeklilik sistemine zorunlu olarak geçeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Vakıf Emeklilik’in personelimize BES harici daha geniş imkânlar sağlamaktadır. Bu nedenle personelimizin zorunlu olarak yapılması gerekli Bireysel Emeklilik Sistemine geçişinin Vakıf Emeklilik aracılığı ile yapılmasına karar verdik” dedi.

Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben de yaptığı açıklamada bireysel emeklilik sistemine katılan tüm Belediye personelinin Vakıf Emekliliğin tüm imkânlarından faydalanacağını belirtti. Birben, “Bireysel Emeklilik planları sayesinde düzenli tasarruflarını yaparak emeklilik döneminde ek gelir sağlayacak. Bireysel emeklilik uzmanı arkadaşlarımız sürekli bilgi vermek için Belediye personeline ziyaretlerde bulunacak. Otomatik katılımlı bireysel emeklilik sisteminde % 25’lik devlet katkısı ile birlikte ek olarak bir defaya mahsus olmak üzere ek 1000 TL devlet katkısı yapılacak. Sisteme ödenen prim örneğin 200 TL ise 50 TL’lik devlet katkısı alınacak. Devlet katkısı sayesinde çalışanların bireysel emeklilik hesaplarında biriken miktar artacak ve sistemden aylık almaya hak kazanılması halinde çalışanların kendilerinin ödediği primlere ek olarak devlet katkısından da faydalanması söz konusu olacak. Sistemde 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan emekliliğe hak kazanacak. Böylece hem sistemdeki kendi birikimlerini hem de getiriyle, devletin katkı payını sonra alabilecek” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum Vakıfbank Şube Müdürü Mesud Aygün ve Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben bireysel emeklilik sözleşmesini imzaladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim