Belediye ekipleri KentPark’ın ikinci etap çalışmaları kapsamında Necmettin Erbakan Caddesi kısmında da kaldırım çalışması ve çevre düzenlemesi yapacak.

Çorum Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve kentin en büyük parklarından birisi olan KentPark’ta çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Çorum Belediyesi Basın Birimi’nden yapılan açıklamada “Park alanında işin büyük bir kısmı tamamlandı. KentPark’ın ikinci etap kısmı olan Hıdırlık Bölgesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Necmettin Erbakan Caddesinden Hıdırlık’a ve bölgede bulunan kurumlara yaya ulaşımını sağlayan bir yaya kaldırımı yok. Bu yüzden bölgede tretuvar çalışması başlatıldı. Ayrıca kaldırım çalışmasının yapılacağı alanda çok eskiden dikilen dikenli akasya ağaçları büyüklüğü nedeniyle ağaç söküm makinesiyle sökülemeyen ağaçlar, elektrik tellerine değen ve bölge için tehlike arz eden dikenli akasyalar hem sık dikildikleri hem de kaldırım kotundan yüksekte yer aldıkları için bölgeden kaldırılacak” denildi.

Necmettin Erbakan Caddesi kaldırımlarının görme engelli vatandaşların da faydalanabileceği şekilde inşa edileceği belirtilen açıklamada “Burada elektrik hattının yer altına alınması ve park içerisinde bulunan eski trafonun kaldırılması için YEDAŞ ile gerekli yazışmalarımızı yaptık. Kısa sürede onlar da çalışmalarına başlayacak. KentPark’ın bu bölümünde yer alan kısmında otopark projesi vardı. Ancak buradaki yetişmiş ağaçlara zarar verilmemesi için otopark projesi iptal edildi.

Necmettin Erbakan Caddesi’nin bu kısmında kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra buradan alınan ağaçların yerine daha fazlası dikilecek. Bu bölgede yapılacak olan yol ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile hem bölge daha yeşil hale gelecek, hem yaya ulaşımı kolaylaşacak. Bölgedeki yoğun trafik de daha güvenli hale getirilmiş olacak. Burada yapılan çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte KentPark girişi, Necmettin Erbakan Caddesi daha yeşil ve düzenli hale gelecek. Dolayısıyla bölgedeki ağaçların yerinden alınmasıyla ilgili farklı algıların oluşmaması için, oradaki ağaçların daha fazlasının dikileceğini hemşehrilerimizle paylaşmayı uygun gördük. Kamuoyumuza saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim