İlk oturumuna katılan meclis üyelerinin heyecanları yüzlerinden okunuyordu.

Meclisin ilk toplantısında geçici olarak divan heyeti oluşturuldu. Katip üyeliklere Belediye Başkanı Aşgın tarafından meclisin en genç üyeleri Muhammed Fatih Temur ve Eren Atlas getirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda daha sonra Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Grup Başkanı Mustafa Tuzcu, CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz ve MHP Grup Başkanı Selim Güloğlu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından toplantıda gizli oy ile 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekili ile 2 Kâtip Üye ve 2 yedek Kâtip üye seçimleri yapıldı.

Yapılan oylamada 1. Meclis Başkan Vekilliği’ne İsmail Bölükbaşı, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Ertuğrul Eren, Katip Üyeliğe Selman Özünel, Semra Akyüz Özdağ seçildi.

ENCÜMEN’E AYDOĞAN, AHISKALI VE EREN SEÇİLDİ

Çorum Belediyesi’nde 1 yıllık süre ile görev yapacak olan Encümen üyeleri, dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında belirlendi. Yapılan seçimde AK Partili üyeler Aydoğan, Ahıskalı ve Eren 21 oy ile Çorum Belediyesi Encümen üyeliği görevine seçildiler.

KOMİSYONLARA ÜYELER BELİRLENDİ

31 Mart’ta yapılan yerel yönetim seçimlerinin ardından ilk oturumu dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nde ihtisas komisyonları için üyelik seçimi yapıldı.

Yapılan seçimlerde ihtisas komisyonlarına AK Parti’den 3, CHP’den 2 üye seçildi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2019-2024 döneminin ilk Belediye Meclisi toplantısında sırası ile Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı.

Açık oylama ile yapılan seçimde Plan ve Bütçe Komisyonu’na AK Parti’den Lemzi Çöplü, Muhammet Murat Kılıçlı, Reha Kip, CHP’den ise Nazik Bulut ve Rüştü Çağlar seçildi.

İmar Komisyonu’na ise AK Parti’den Ünsal Yeter, Fatih Temur, Fatih Gümüş, CHP’den Didem Tokgöz Semiz ve Eren Atlas seçildi.

Son olarak Tarife Komisyonu üyelikleri belirlendi. Bu komisyona ise AK Parti’den Semra Akyüz Özdağ, Reşit Keleş ve Cevdet Yalçınkaya, CHP’den Uğur Soyacak ve Hüseyin Gazi Uysal seçildi.

YAĞBAT VE ÇÖPLÜ’NÜNÖZLÜK HAKLARI KABUL EDİLDİ

Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İsmail Yağbat ve Lemzi Çöplü’nün özlük hakları oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından Çorum Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerine getirilen Belediye Meclisi üyeleri Yağbat ve Çöplü 2 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Belediye Başkanı’nın maaşının 3’de 2’si oranında maaş almalarına karar verildi.

ÇEVRE BİRLİĞİ MECLİS ÜYELERİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Belediye Meclisi toplantısında Çorum Belediyeler Çevre Birliği Meclisi üye seçimleri yapıldı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında Birlik Meclis üyeliği için 11 asıl 5 yedek üye seçildi.

AK Parti, CHP ve MHP tarafından ortak hazırlanan liste sonunda meclis üyeleri şu isimlerden oluştu:

Halil İbrahim Aşgın, İsmail Yağbat, İsmail Bölükbaş, Mustafa Tuzcu, Meryem Demir, Osman Fatih Gümüş, Muhammet Mırat Kılıçlı, Selman Özünel, Fatih Temur, Erkan Özbal ve Bilal Armutlu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim