Toplantıda ilk olarak 2014 yılı bütçesi kesin hesabının Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi görüşüldü. Kesin hesap raporu komisyona havale edilirken, konu bugün tekrar toplanacak olan Belediye Meclisi toplantısında ele alınacak.
Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün kadro değişikliği konusu değerlendirilerek müdürlüğün teklifi kabul edildi. Toplantıda ayrıca kanatlı hayvancılık işletmecileri için sınır tespiti yapıldı. Bilindiği üzere Çorum Belediyesi'nin aldığı bir karar gereği tavuk çiftlikleri şehir merkezinden uzak bir bölgeye taşınacak.
Belediye Meclisi'nin 6 Mart 2015 tarih ve 03/49 sayılı kararına da itirazın ele alındığı ve reddedildiği toplantıda Karakeçili Mahallesi, Yavruturna Mahallesi ve Çepni Mahallesi'nde imar plan değişiklikleri görüşüldü.
Gayrimenkul satın alınması ile ilgili bir maddenin de görüşülerek kabul edildiği toplantıda son olarak Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı'nda yapılacak yeni düzenlemeler ele alındı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı'nda işletmecinin tesisleri boşalttığını, burada yeni bir düzenleme yaparak "kış bahçesi" oluşturacaklarını, daha sonra da parkı tekrar 10 yıla kadar kiraya vereceklerini belirtti.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim