CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Kılıç, geçen ayki meclis toplantısında yaptığı konuşmaya cevap veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün genel siyaset yaptığını belirterek, Belediye Meclisi toplantılarının siyaset yapma yeri olmadığını söyledi.

Kılıç, “Bazen söylemek istediklerinizi ya anlatamazsınız ya da karşınızdakiler sizi anlamaz. Ya da karşınızdakiler profesyoneldir anlatmak istediğinizi anlamamazlıktan gelirler. Buna en iyi örnek geçen ayki mecliste yaptığım konuşmadır. Gazete manşetlerine baktığınızda benim yaptığım konuşmamla sizin verdiğiniz cevabın birbiriyle alakası olmadığını görürsünüz” diyerek,  “Tekrar belirtmek istiyorum ki; üstüne basa basa söylüyorum. Altını çizerek söylüyorum. Her şeyin üstünde, siyasetin üstünde de biz Belediye Meclis üyelerinin, Çorum halkının oy verip seçtiği, güvenip seçtiği, inanıp seçtiği bizler, doğru, dürüst, namuslu, şerefli, haysiyetli, onurlu kısaca kâmil insanlar olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Kılıç, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçen ayki cümlemi tekrarlıyorum. İster AKP’li ol, ister CHP’li ol ister MHP’li ol önce bu üstte saydığım özelliklerimizin olması lazım. Ve benim Çorum Belediye Meclis üyelerinin her birine güvenim tam. Bu özelliklerin fazlası var eksiği yok.

Şimdi gelelim benim bu konuşmam üzerine hiç alakası olmayan genel siyaset yaparak cevap veren Sayın Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Beyefendiye.

Bir anlamda kendisini profesyonel bizleri de amatör ilan ederek halkın duymak istediklerini, gazetelerin yazmak istediklerini ve flaşların bizleri havalandırabileceğini söylemişti. Sayın Başkan flaşlara meraklı olsaydım halka hizmet için Belediye Meclis Üyesi olmaz şov yapmak için artist olurdum.

Sağda, solda Belediye Başkanının bu konuşmasına cevap vermedi diye konuşanlara da sesleniyorum. Bizlere öğretilen edep ve görgü, bulunduğun makamları kendi ihtiraslarının üstünde tutmaktır. Ve bu salonda oturan herkes gelip geçicidir, makamları bakidir.

Ben CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili olarak unutmayın ki görev yaptığım bu 11 ay boyunca tanık oldunuz ki kahvede oturuyor gibi oturduğum yerden size cevap vermedim. Konuşmalarımı saygı duyduğum ve namusum gördüğüm bu kürsüden yaparım. 11 ay boyunca önce Allah sonra sizler şahitsiniz ki, hiçbir zaman ayrıştırıcı olmadım. Siyasetin, hakka hizmetin halka hizmet olduğuna inanarak, kendi partimin dışındaki diğer partili meclis üyesi arkadaşlarımı kendimden farklı görmedim. Söz konusu Çorum’un menfaati olduğunda bütün baskıları göğüsleyerek aldığınız kararların yanında durdum.

Çorum’a siz bir derya hizmet ettiyseniz Biz de bir damla olarak içinde bulunduk. Unutmayın ki, hakikat deryada değil o zerre kadar damlanın içerisinde gizlidir.

Unutmayalım ki güçlü olanlar mevkilerini başkalarını ezmek için kullanırsa hepimiz kaybederiz. 15 Temmuz’dan sonra kazandığımız ortak Türkiye ruhunu kaybetmememiz lazım. Sizin tabirinizle amatör siyasetçi ruhumdan da onur ve şeref duyuyorum. Onun içindir ki, geçen ayki konuşmama verdiğiniz cevabı size aynen iade ederim.

Ve şunu eklemek isterim ki ne siyasetten bir beklentim, ne imara girecek bir tarlam, ne de katı artacak bir arsam var. Ve Allah’tan başka kimseden de korkmam.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim