Hizmet-İş Sendikası tarafından Yıldızpark Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen TİS imza törenine Hak-İş Onursal Başkanı ve Çorum eski Milletvekili Salim Uslu, Hizmet-İş Kurucu Onursal Başkanı ve Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve Belediye bünyesinde çalışan tüm işçilerin katıldı.

Törende bir açış konuşması yapan Hak-İş İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçmesi yönünde verdikleri mücadeleyi anlattıktan sonra 99 lira olan taban yevmiyesinin arttırılmasını talep etti.

SEÇİMLERDE AK PARTİ’YE DESTEK ÇAĞRISI YAPILDI

Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise Çorum’un temiz şehir imajına sahip olmasında en büyük payın işçilere ait olduğunu söyledi. Aşgın, AK Parti belediyeciliğinin güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını sonlandırdı.

Hak-İş Onursal Başkanı ve Çorum eski Milletvekili Salim Uslu ve Hizmet-İş Kurucu Onursal Başkanı ve Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de yaptıkları konuşmalarda imzalanan TİS’in önemine dikkat çekerek, işçilerin daha iyisini hak ettiğini söylediler. Uslu ve Tanrıverdi, konuşmalarında 31 Mart seçimlerine de değinerek, AK Parti belediyelerinin CHP’li belediyelerden daha başarılı olduklarını kaydettiler.

TİS töreninde Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu da birer konuşma yaptılar. Tüm konuşmacılar 31 Mart seçimlerinde Taş Bina’nın mutlaka AK Parti’de kalması gerektiğini söylediler.

GÜL İŞÇİLERLE VEDALAŞTI

Son olarak kürsüye çıkan Belediye Başkanı Gül, imzalanan TİS’in kendisi için aynı zamanda bir vedalaşma olduğunu da belirterek, görev süresi boyunca Belediye’nin tek bir kuruşuna bile sahip çıktıklarını söyledi. Belediye’de memuruyla işçisiyle görevli 1943 kişinin Çorum’da yaşayan 265 bin kişiye hizmet verdiğini kaydeden Gül, “Biz Çorum’da gönül belediyeciliğini 10 yıldır yapıyoruz” dedi.

Belediye’nin tüm imkânlarını zorlayarak işçilerle personel şirketi arasında TİS imzaladıklarını belirten Gül, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu kesinlikle göz ardı edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında imzalanan TİS’in detayları hakkında bilgi veren Gül, “Evli olan personele memurlarda olduğu gibi aile yardımı yapılacak. 10 olan ikramiye sayısını 52’ye çıkardık. Bunu her ay maaşlara yansıtacağız. Çocuk yardımını % 74 arttırdık. Yemek ve yakacak yardımını % 40 arttırdık. Dini bayramlarda yapılan yardımı % 87 arttırdık. Ölüm yardımını % 91 arttırdık. Daha önceki TİS’lerde olmayan mama-bez ve sünnet yardımı eklendi. Taban yevmiyesini 88 liradan 99 liraya çıkardık” dedi.

Gül, Mart ayından itibaren sözleşmede yer alan bütün artışların maaşlara yansıtılacağını belirterek, işçiyi enflasyona ezdirmediklerini dile getirdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim