Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurula Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Genel Merkez yöneticileri, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ile Belediye-İş delegeleri katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Belediye-İş Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, katip üyelikleri ise Genel Merkez TİS Sekreteri Erdoğan Kefeli, Tokat Şube Başkanı İsmail Durmuş ve Giresin Şube Başkanı Halil Yeşiltepe’nin üstlendiği genel kurulda konuşan Genel Başkan Nihat Yurdakul, ülkede üniversitelerin konuşmadığını, sendikaların ise susturulduğunu belirterek, “Eğitimli ve örgütlü bir toplum yoksa ülke sıkıntı içerisinde demektir. 1980’de nüfusumuz 40 milyonken 2.5 milyon sendikalı işçi vardı. Şimdi nüfusumuz 81 milyon ancak toplu iş sözleşmesinden yararlanan sendikalı işçi sayısı 650 binde. Sendikaların güçlü olması gerekiyor. Ülkemizde ne yazık ki sendikalar da özgür değil, kontrol altında tutuluyorlar. Üniversitenin ve işçi sınıfının susturulduğu ülke, demokratikleşemez, özgürleşemez. Bunların ikisi de şuan kontrol altında” dedi.

Yurdakul’un konuşmasının ardından Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir de bir konuşma yaparak, Genel Kurula katılanları selamladı.

Faaliyet raporu ve bütçenin okunup onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde Mehmet Şen tekrar güven tazelerken, Yönetim Kurulu ise Dursun Kanmış, Ferhat Topçu, Recep Metin Baloğlu ve Ercan Bulut’tan oluştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim