Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.
Üniversitenin 10. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Belediye işbirliğinde düzenlenecek etkinlikler ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunulan görüşmede Rektör Alkan, Çorum Belediyesi ile oluşturulan sinerjinin Hitit Üniversitesi’nin sadece fiziki altyapısında değil, sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da çok önemli işbirliklerine dönüştüğünü söyleyerek şu ana kadar iki kurum ortaklığında pek çok bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliği düzenlendiğini vurguladı.
Bu yıl 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi evsahipliğinde yapılacak 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın ilimiz gibi ülke için de önemli olduğunu belirten Alkan, hep beraber en güzel şekilde yapılacağını inandığını söyledi. Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında örnek teşkil eden işbirliği oluşturulduğunun da altını çizen Alkan, bu kapsamda üniversiteye olan yakın ilgisinden ve verdiği desteklerden dolayı başta Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm çalışma ekibine teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Külcü ise “Üniversitemizin gelişmesi Çorum’un gelişmesi demektir. Çorum’un sorunlarının çözümü hususunda Üniversitemizin beyin gücünden istifade etmeyi ve onlarla iş birliği yapmayı önemsiyoruz” diyerek Rektör Alkan’a üniversite-belediye iş birliğinde verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Hitit Üniversitesine ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlamak için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Külcü, Rektör Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim