2014 yılında pek çok okulun eksiklerini giderip bahçelerini düzenleyen Çorum Belediyesi, bu yıl ilk olarak Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi'nin bahçesini asfaltladı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri her iki okulun bir arada bulunduğu bahçe için toplam 686 ton asfalt serimi gerçekleştirdi.

SPOR LİSESİ'NİN BAHÇESİ DÜZENLENDİ
Belediye ekipleri ilk olarak Spor Lisesi'nin bahçesini düzenledi. 900 ton mekanik yol malzemesi serimi yapan ekipler 553 ton da asfalt serimi gerçekleştirdi. Asfalt seriminin ardından tretuvar çalışmalarına başlandı. Okulun çevresine 510 metre tül bordür taşı döşeyen Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri 400 metrekare karoyu da döşeyerek okula yeni bir çehre kazandırdı.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ DE ASFALTLANDI
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün ikinci çalışmayı Spor Lisesi ile aynı bahçeyi kullanan Güzel Sanatlar Lisesi'nde yaptı. Lisenin bahçesine 250 ton mekanik malzeme ile dolgu yapan ekipler 133 ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Asfalt çalışmalarının ardından 100 metre tül bordür taşı ve 100 metrekare de karo döşeyen ekipler kısa sürede çalışmalarını tamamladı. Yeni asfalt ve tretuvar çalışmaları öğrencileri de öğretmenleri de memnun etti. Hem Spor Lisesi hem de Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, çalışmalar için emeği geçen herkese ve Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.

ZAHİR: “HER ŞEY GENÇLER İÇİN”
Ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, geçtiğimiz yıl birçok okulun eksiklerini giderip bahçelerini asfaltladıklarını söyledi. Belediye olmanın özellikle insana yatırım yapmayı gerektirdiğini anlatan Zahir, "Güzel Sanatlar ile Spor Lisesi gibi önemli iki okula belediyenin de desteği olsun istedik. Belediye olarak gençler daha iyi ortamlarda okusunlar istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim