Çorum halkı, yeni belediye hizmet binası yerinin Akşemseddin Camisi karşısında olmasını istedi. 4290 kişinin katıldığı ankette 2562 kişi yeni hizmet binasının Akşemsettin Camii karşısına yapılması yönünde görüş bildirdi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum halkının görüşlerine her zaman önemsediklerini, yaptıkları çalışmaların vatandaşların görüşleri neticesinde şekillendiğini vurguladı. Çorum halkına yeni hizmet binası yeri ile ilgili olarak şu anki Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeri ve Akşemseddin Cami’nin kuzeyindeki arsayı sorduklarını ve vatandaşların ankete yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yapılan oylama ile % 59,7 oy alan Akşemseddin Camii karşısının vatandaşlar tarafından yeni belediye hizmet binası yeri olarak belirlendiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Projelendirme, alan kullanımı ve toplam ihtiyaç duyulan alanlar açısından fevkalade bir sorun oluşmadığı takdirde halkımızın görüşleri doğrultusunda Akşemseddin Camii karşısında yeni hizmet binamızı inşallah kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız” dedi.
Halen kullanılan Belediye hizmet binasının artık ihtiyaca cevap veremediğini belirten Başkan Külcü, “Belediyemizin hemşehrilerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmesi amacıyla yeni hizmet binamızı bir an önce hizmete sunmak istiyoruz. 2016 yılı ilk çeyreğinde proje çalışmalarımızı tamamlayıp ihaleyi gerçekleştirmeyi ve 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

VATANDAŞ GÖRÜŞÜ 4 FARKLI MECRADA ALINDI
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni hizmet binasının yeri ile ilgili yaptıkları çalışma ile dört farklı mecrada vatandaşın görüşüne başvurduklarını belirtti. Belediye web sayfası üzerinden, Saat Kulesi yanında kurulan stantta yüz yüze görüşerek, Belediye sosyal ağlarından ve kurumsal iletişim ağından görüşleri aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Anketimizde 4293 kişi oy kullandı. 2562 kişi (%59,7) Akşemseddin Camii karşısı için oy kullanırken 1731 (%40,3) kişi de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeri yönünde görüş bildirdi. Anketimize katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimize kazandıracağımız yeni hizmet binamız ile hemşehrilerimize en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim