Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye hizmet binası konusunda sona gelindiğini ifade ederek, Kasım’ın 15’i itibariyle ihaleye çıkarılmasını düşündüklerini vurguladı.
Binanın 2018 yılının ortasına doğru bitirilmesinin planlandığını anlatan Başkan Külcü, kredi işlerinin ise İller Bankası üzerinden halledileceğini söyledi.
Taş binanın müze mi olacağı yoksa korunup önemli şahsiyetlerin karşılanmasında mı kullanılacağı konusunda bir karar vermediklerini anlatan Başkan Külcü, belediyenin tüm birimlerini yeni hizmet binasında toplayacaklarını ve yeni binanın Çorum’un 50 yıllık ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Başkan Külcü, mevcut binanın altında ise vezne ve bir başvuru merkezi bırakmayı planladıklarını da dile getirdi.

​“PAZAR KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAYIZ”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı’nın yeri konusunda geri adım atılmayacağını dile getirdi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız’ın sorusu üzerine konuşan Başkan Külcü, belediyenin attığı adımları encümen ya da meclis kararıyla attığını ifade ederek, imar konusundaki çalışmaların meclisin kararıyla yapıldığını hatırlattı.
Çarşamba Pazarı’nın yerinin meclis kararı ile ticaret ve kültür merkezi olarak işaretli olduğunu söyleyen Başkan Külcü, esnafın imar planının değişmesine rağmen faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiğini, oda temsilcilerini belediyeye davet ettiklerini , görüşmelerde alternatif yerler konusunda fikir alışverişi yapıldığını anlattı. Salı pazarının güçlendirilmesi ve üzerinin kapatılması üzerinde durulduğunu ancak esnaf temsilcilerinin bundan vazgeçtiğini, daha sonraki görüşmede Akşemseddin Caddesi’nin batısında yer talep edildiğini, geçici olarak burayı da kabul ettiklerini ancak temsilcilerin daha sonra buradan da vazgeçtiğini söyleyen Başkan Külcü, son olarak yeni yapılan TOKİ bloklarının batısından yer istenildiğini, belediye olarak buraya da olumlu baktıklarını ancak görüşmelere gelenlerin buradan da vazgeçerek eski yerde kalmak istediklerini ifade ettiğini dile getirdi.
Pazar yeri konusunda esnafın istediği yerden vazgeçebileceğini ancak şehirle ilgili verilecek kararlarda 400 kişinin anlaşmasının da beklenemeyeceğini anlatan Başkan Külcü, uzlaşmaya hazır olduklarını başka bir yerle ilgili talep olması halinde değerlendirebileceklerini ancak Çarşamba Pazarı’nın yeri konusunda geri adım atılmasının mümkün olmadığını ifade etti. 
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim