Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen çocuk iftarında, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuklarla tek tek ilgilendi.

Çocuk iftarına, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürü Seyfettin Zengin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda çocuk katıldı.

BİNLERCE TATİL KİTABI

Başkanı Külcü yaptığı konuşmada, çocuk iftarına her yıl bir önceki yıla göre katılımın arttığını belirterek, “Sizlere her yıl binlerce tatil kitabı hediye ediyoruz. Dağıttığımız bu kitapları okuyacak ve bunlarla birlikte daha farklı kitaplar da okuyarak kendinizi daha da geliştireceksiniz” dedi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMA

Çocuk iftarına katılan tüm çocukları Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde başlayan yaz kurslarına davet eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yaz tatilinde açacağımız yüzme kursundan masatenisine, futsaldan judoya, eğitime destek kurslarına kadar birçok alanda onlarca kursu sizlerle buluşturuyoruz. Bir de camilerimizde Kur’an Kurslarımız var. Onlara da devam etmelisiniz.” ifadesini kullandı.

Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için onları yakından takip etmek gerektiğine işaret eden Külcü, “Bilgisayar, internet, sosyal medya gibi faktörlerin bazı avantajları olduğu gibi kötü yanları da var. Bunların dışında doya doya oyun oynayacaksınız. Çünkü en çok oyun oynamak çocuklara yakışır.” diye konuştu.

HER DÜRÜST İNSANIN BİR YANI ÇOCUKTUR

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu da iftarda yaptığı konuşmada, karnelerini alan tüm çocukları tebrik ederek, “Unutmayın çocuklar, her dürüst insanın bir yanı çocuktur. Dolayısıyla sizler büyüseniz bile dürüst olduğunuzda bir tarafınız, bir yanınız çocuk kalacaktır. O çocuğu asla ama asla yok etmeyin. Yeniden dürüstlüğün, onurlu davranışın, haysiyetin, dostluğun, egemen olduğu bir dünyada, açlığın, yoksulluğun olmadığı bir dünyada buluşmak üzere yarınlarımızın emaneti olan siz çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

DÜNYA ÇOCUKLARININ DA YÜZLERİ GÜLSÜN

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise çocuklarla birlikte iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Masalarınızda gördüğüm bazı yazılar var. Yetim gülerse dünya güler, çocuk gülerse dünya güler şeklinde... Ben buna gerçekten katılıyorum. Ülkemizde devletimiz, belediyelerimiz sizlerin yüzlerini nasıl güldürüyor ise dünya çocuklarının da yüzlerinin gülmesini istiyorum” dedi.

Karadağ, güzel organizasyon nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkürlerini de bildirdi.

İftar programı Grup Ataman’ın verdiği ilahi konseri ile sona erdi.

ÖZÇEKİM YARIŞI…

Çocuk iftarında çocuklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile özçekim yapmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Başkan Külcü çocukları kırmayarak hepsiyle özçekim yaptı. Kimi çocuk şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, kimisi de yüz boyama etkinliklerine katılarak eğlenceli zaman geçirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim