AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Valisi Necmettin Kılıç’ın eşi Necmiye Kılıç, İl Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ’ın eşi Erengül Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu, Beyaz Ay Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları ve mahalle muhtarlarının eşlerinin de katıldığı aşure etkinliğinde engelli gençler yaklaşık 200 kişilik aşure hazırladı.
Engelli Eğitim Merkezi aşçılık sınıfı öğrencileri, aşureyi konuklarla birlikte süsledikten sonra programa katılanlara ikram ettiler. Ardından Hatice Külcü ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile birlikte Buharaevler Kadın Kültür ve Sanat Merkezine geçen engelli eğitim merkezi öğrencileri yaptıkları aşureleri burada belediye meclis üyesi kadınlara, merkez çalışanlarına ve kursiyerlere ikram etti.
Aşureyi oluşturan malzemelerin kendi tatlarını bırakıp ortaya farklı bir tat çıkarttığını ifade eden Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Aşure bizim birlik ve beraberliğimiz sembolü. Aşurede olduğu gibi biz de bütün farklılıklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde güzeliz. Bu güzel etkinliği engelli eğitim merkezi kursiyerlerinin yapmış olması çok daha önemli” dedi.
Engelli eğitim merkezi kursiyerlerinin hiçbir engel tanımaksızın her türlü işin altından kalktığını söyleyen Hatice Külcü de yaptığı konuşmada “Biz sürekli buradaki öğrencilerle birlikteyiz. Onların neler yapabildiklerine yakından şahit oluyoruz. Bugün çok güzel aşure yapmışlar. Yaptıkları aşureleri birlikte süsleyerek hem tattık hem konuklarımıza ikram ettik. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Engelli Eğitim Merkezini gezerek yapılanları yerinde gören Vali Kılıç’ın eşi Necmiye Kılıç da yaptığı konuşmada merkezin Çorum’un yüz akı olduğunu belirterek “Merkezin Çorum’a kazandırılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.










(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim