İlk olarak minik öğrencileri kabul eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi’nin şehrin genelinde camiler ve mahalle Kur'an kursları yapımını önemsediğini söyledi.

Çorum Belediyesi’nin geçtiğimiz Cuma günü hizmete sunulan Güney Köyü Kur’an Kursu ile birlikte 10 tane Kur’an Kursunun inşaatını tamamlayıp hizmete sunduğunu belirten Başkan Külcü, 6 tane Kur’an Kursunu daha tamamlayacaklarını kaydetti. Yeni hizmete girecek olan kurslarla birlikte tüm mahallelerde Kur’an kursu olacağını belirten Külcü, “Biz işimizi iyi yapmaya gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık ifade ettiği bir sözü vardır; “Bu memleketin idarecileri ancak bu memleketin hizmetkârıdır.”

Biz böyle inanıyoruz. Yaptığımız bütün işlerde de niyetimizi böyle belirliyoruz. Gerek belediyemizin rutin hizmetleri olsun, gerekse, belediyeciliğin dışında diğer kurumlarımızı ilgilendirmekle beraber dolaylı olarak belediyi ilgilendiren hizmetlerde de meseleye böyle bakıyoruz. Biz Kur’an Kursu yaptırmanın, cami yaptırmanın ne kadar zor olduğunu bilen neslin çocuklarıyız ve öyle bir neslin mensuplarıyız” dedi.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”

Belediye tarafından yapılan, Şehit Mustafa Avcu, Şehit Ali Karslı, Şehit Ömer Faruk Darbaş Mahalle Kur’an Kurslarında eğitim gören 4-6 yaş arası çocukların kendisini ziyaret etmesinden son derece mutlu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Külcü, çocuklarla yakından ilgilendi.

Çocukların kendisi için getirdiği çiçeği memnuniyetle kabul eden Külcü, onlara oyuncak hediye etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mahalle Kur’an Kurslarımızın giriş katında 4-6 yaş çocuklarımızın Kur’an eğitimi, değerler ve dini bilgiler eğitimi almaları için özel sınıflar oluşturduklarını ifade ederek “İl Müftülüğümüz ile birlikte yaptığımız bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Çünkü bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Biz bunları gerek modern ilimler açısından gerek milli ve manevi değerlerimizi öğrenmeleri açısından ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar emin ellerde olacak inşallah. Sizler de bu yavrucuklarımızı oralarda en iyi şekilde yetiştirmeye devam edin. Allah gayretinizi artırsın” şeklinde konuştu.

“NEZİH ORTAMLARDA KURAN ÖĞRENİYORUZ”

Kurs hocaları adına konuşan Nuran Osma, Belediye tarafından mahallelere yapılan Kur’an Kurslarından önce bodrum katlarında rutubetli ortamlarda Kur’an eğitimi vermeye çalıştıklarını belirterek “Sizlerin bu hizmetleri sayesinde hanımlar o rutubetli ortamlar çıkıp daha temiz daha nezih daha güzel ortamlarda hem Kur’an eğitimi hem de din eğitimi alıyorlar. 4-6 yaş çocuklarımızda sizin sayenizde aynı şekilde hizmet almaya başladı. Sizin yapmış olduğunuz bu çalışmalar karşısında Çorum’da olduğumuz için çok şanslı hissediyoruz. Çorum’a yapmış olduğunuz sayısız hizmetler karşısında sizlere çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

KURSLARDA KUR’AN BÜLBÜLLERİ YETİŞECEK

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı devam eden yatılı hafızlık erkek ve kız Kur’an kursları hakkında açıklamalarda bulundu.

2017 yılının sonunda bu kursların Kur'an tamamlanıp hizmete sunulacağını kaydeden Külcü, “Yatılı hafızlık Kur’an kurslarımızın şehrimizde hafızlık eğitimi için önemli yatırımlar olduğunu düşünüyoruz. Buralarda inşallah Kur’an bülbülleri yetişecek. Rabbim hayırlısıyla bir an önce bitirmeyi nasip etsin” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi Mütevelli Heyeti üyelerinin ziyaretinde konuşan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, camiler ve Kur'an Kurslarına yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti.

Müftü Akın, Çorum Belediyesi'nin dini ve sosyal faaliyet alanında yaptığı ülkeye örnek çalışmaları nedeniyle mütevelli heyeti adına, Belediye Başkan Muzaffer Külcü'ye teşekkür plaketi takdim etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim