Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın birkaç aydır görüşmelerini sürdürdükleri Çimento Fabrikası’nın alanının satın alınması ile ilgili önümüzdeki günlerde yapılacak Belediye Meclisi’nden yetki isteyeceklerini söyledi. Çorum’a yeni yılın ilk müjdesini vermek üzere Saat Kulesi’nde Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Alper Zahir, Turhan Candan, Zübeyir Tuncel, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Mustafa Tuzcu, MHP Belediye Meclis Grup Başkanı Selim Güloğlu, ve birim amirleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil İbrahim Aşgın, ilimizde uzun yıllar ekmek kapısı olarak görülen bunun yanında da çevre kirliliğine neden olan Çimento Fabrikası’nın satın alınması ile ilgili son 3 aydır yaptıkları görüşmelerin sona geldiğini vurguladı. 
Seçim öncesi verdiği sözlerden biri olan ve kentin girişinde yer alan kışla ve Erzurumdede civarındaki yeni şehir projesi ile ilgili çalışmanın aralıksız sürdüğünü ve Bakanlıkla görüşmelerin devam ettiğini anlatan Başkan Aşgın, ayrıca Çorumluya Çimento Fabrikası bölgesinde kurulacak yeni bir projeyi de kazandırmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. 
Hakkın rızası ve halkın duası için görev yaptıklarını belirten Başkan Dr. Aşgın, mali konularla yaşanan sıkıntıları geride bıraktıklarını, 2021 yılında bir çok projeyi tamamlayacaklarını, bu süreçte Çorum’un tarihi değerlerini gün yüzene çıkararak şehrin turizm potansiyelini daha yukarılara çıkarmayı sağlayacak “Kültür Yolu” projesinde de çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Aşgın, yeni Belediye binasının müteahhidi ile ilgili sözleşmenin feshedildiğini ve yeniden ihaleye çıkarılarak 6 ay içinde tamamlanacağını da kaydetti.


“ÇORUM HALKININ YENİ YILINI KUTLADI”
İki gün boyunca sosyal medya hesabından 2021 yılının müjdesini vereceğini açıklayan Başkan Aşgın, Saat Kulesi’nde düzenlediği basın toplantısında siyasi yürüyüşüne bismillah diyerek başladığını, seçimi kazanmasının ardından da şehrimize Halil İbrahim bereketinin geleceğini söylediğini hatırlattı. Aşgın, şimdi de görevinde elhamdülillah denilecek büyük bir müjdeyi duyuracağını açıklayarak sözlerine tüm Çorumluların 2021 yılını kutlayarak başladı. 
“TAAHHÜTLERİMİZİN %75 - 80’İNİ BİTİRDİK”
Yeni yılın tüm insanlık için şu ana kadar yaşanmış en güzel yıl olmasını, gözyaşlarının sona erdiği, zulmün bittiği, sağlık, saadet, huzur ve adaletin tesis edildiği, bunun da bizim gibi kadim bir milletin eliyle sağlanmasını dileyen Başkan Aşgın; “Bugün ayrıca 2021 yılının ilk Cuması. Hemşehrilerimizin Cumasını tebrik ediyorum. Bu yılın bayrağımızın özgürce dalgalandığı, çok güçlü kuvvetli bir ülkede yaşamayı öyle de hayat sürmeyi rabbim bize nasip etsin. Çorum çok önemli bir belde. Çorum sahabeler kenti. 3 tane güzide sahabeyi bağrında taşıyan kent çok az. Belki de Rabbim sahabelerin hürmetine ne zaman daralsak bize bir kolaylık huzur veriyor. Rabbim bize 2019 ve 2020 yılı içinde birçok zorluğa, pandemi belasına rağmen yapmayı taahhüt ettiğimiz işlerin yüzde 80’ini yapmayı nasip etti. Stadyumun devrinden, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nin açılmasına, Sanayi Sitesi’ne tek yol planlarken üç tane yol açmaktan, Çoruminia’ya, ÇORBİS’ten Refakatçi Misafirhanesi’ne kadar bir çok şeyi sayabiliriz. Bunun için hamdediyor ve şükrediyoruz. Rabbim iyi niyetle yola çıkanların önünü açıyor” diye konuştu.


“SAĞLANAN BİRLİKTELİK CESARETİMİZİ ARTIRIYOR”
Millet ile birlikte yürümeye devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde üstüne müjde verdiğini belirterek kendilerinin de Çorum için tarihi bir açıklama yapacağını belirten Aşgın sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz, Çorum Belediyesi olarak göreve geldiğimiz dönemde bazı mali problemler ön planda idi. Bunu kısa sürede aşacağımızı söylemiştik. Halkın duası hakkın rızası bizim için önemli idi. Birlik beraberlik kardeşlik ruhu çok önemli. Kurumlar arası iletişim aynı yöne bakan insanların yürekleri toplu vurursa yapılamayacak şey yoktur. Başta Valiliğimiz olmak üzere milletvekillerimiz, parti teşkilatımız hep bu birlikte bir çok şeyi başardık. Rahmet birlikte, iyi niyette ve samimiyettedir. Mali konuların tamamen çözülmesi ile birlikte büyük projeleri yapabilecek cesaret ve basirete sahip olmamızda bu birlikteliğin büyük katkısı var. Bu birlikteliğe katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Mecliste çoğu kararı birlikte çıkarıyoruz. Bu şehrin menfaatine huzuruna katkı sağlayan AK Parti, CHP ve MHP’li Meclis üyelerine de teşekkür ediyorum”
“ÇİMENTO FABRİKASI ARSASINI ALACAĞIZ”
Çorum Çimento Fabrikası’nın 1954 yılında temelinin atıldığını ve 3 yıl gibi kısa bir sürede bitirilerek hizmete açıldığını söyleyen Aşgın, fabrikanın temel atma törenine dönemin Bayındırlık Bakanı ile birlikte Maliye Bakanı demokrasi şehidi Hasan Polatkan’ın da katıldığını hatırlattı. 
Türkiye’de 1950’li yılların da bugün olduğu gibi millete hizmetkar olunan yıllar olduğunu belirterek Çimento Fabrikası’nın o dönemde 500 Çorum eşrafının da birlik olması ile devlet-millet kaynaşmasıyla kurulduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, ilimizdeki girişimcilik ruhunun da genetik bir şey olduğunu vurguladı.
Çimento Fabrikası’nın Çorum’a sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ciddi katkılarının olduğunu, binlerce insanın evine ekmek götürmesinin asla yadsınamayacağını, ayrıca fabrikanın sosyal ve sportif olarak şehre önemli katkılar sağladığını anlatan Aşgın, bunun yanısıra fabrikanın çevre kirliliği açısından da kente zararı olduğunu ifade etti. Fabrikanın özelleştiği 1992’den 2017’ye kadar üretimine devam ettiğini bildiren Aşgın; Brezilya’lı Votarantim firmasının da bu tarihten beri üretimini diğer illere kaydırdığını, bu fabrikada sadece krinker üretildiğini vurguladı. Göreve geldiklerinde burası ile ilgili kendilerine teklif geldiğini, son 6-7 aylık sürede ise hayallerin gerçeğe dönüşecek seviyeye ulaşıldığını vurgulayan Başkan Aşgın, “Çimento Fabrikası dediğimiz sadece yanından geçerken sağdaki görünen 2-3 bina değil. 1 milyon 384 bin metrekare yani 1384 dönüm bir alandır. Melikgazi tepelerinden, Bahçelievler’e taş ocağından Pir Baba Çamlığı’na devam eden ayrıca Çevreyolu’nda da 257 dönüm arazisi olan bir alandır. Burası yapılaşmaya da müsait bir alandır. Mali sıkıntıları aştığımızda artık büyük hayaller kurmaya başladığımızda burayı alabiliriz dedik. 
Belediye olarak milletin hizmetine burayı sunabiliriz dedik. Yeni şehir bizim en büyük hayalimizdi. Şu an çalışmalar nihayetlenme aşamasına geldi. Kışlanın olduğu bölgede, Erzurum Dede civarında yeni bir şehri kuruyoruz. Birinci Yenişehir projemiz aslında tamam gibi. Ama biz gönlümüzü koyduk. Ruhumuzu bu şehre adadık. İyi niyetle, samimiyetle çalışmalarımızı sürdürdük. Biz bir tane yeni şehir hayal etmiştik. Buranın Çorum Belediyesi’ne, Çorum’a, Çorum halkına kazandırılması hemşehrilerimizin menfaatine kazandırılması noktasında çok önemli bir aşamayı geçtik. Son 3 aydır çimento fabrikamızın sahibi olan Brezilyalı firmayla ile görüşmelerimiz devam ediyor. CEO’su birkaç kez Çorum’a geldi. Ankara’da görüşmelerimiz oldu. Dar kapsamlı ama hedefe yönelik çalışmalar yaptık. Burada TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a da teşekkür ediyoruz. Görüşmeler son iki haftada neticelendi. Hemen hemen tüm noktalarda anlaşmaya vardık. Aslında tüm işlemleri bitirince açıklayacaktım ama 8 Ocak’ta Belediye Meclisi’nden burasının satın alınması için yetki isteyeceğiz. Meclis üyelerine gündemi gönderdiğimizde şehrin haberi olacaktı. Bu nedenle müjdeyi erken veriyoruz. Satın alınma ile ilgili finans kısmını ve çalışmalarımızı tamamladık, hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki hafta Ankara’da tekrar görüşme yapacağız. Çorum Çimento Fabrikası 1834 dönüm alanı ile Çorum’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK BİR PROJE”
Çimento Fabrikası’nın alanını uygun bir fiyata alacaklarını dile getirerek bu bölge için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, şehrin onlarca yüzlerce yılına karşılık gelecek büyük bir proje olacağını, ulusal ve uluslararası destekler alarak yeni şehirler kurabilen firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini de dile getiren Belediye Başkanı Aşgın, Ocak ayı içerisinde devir işlemini bitirmeyi istediklerini, bölgede ticaret alanlarından nitelikli ve sosyal konut alanlarına kadar, açık AV’lerden jeotermal otel ve turizm alanlarına kadar ortak aklı harekete geçirerek doğru kararla şehrin önünü açacak bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı. 
Bugünlere gelmelerinde desteklerini esirgemeyen herkese ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden ve bu cesareti Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldıklarının altını çizen Başkan Aşgın, Çorum’un 2023, 2053-2071 hedeflerine ulaştırmak için Erdoğan’ın gösterdiği yolda yürümeye devam edeceklerini, bu yeni şehir için de en doğru projeyi ortak akılla hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim