2018 yılı bütçesinin tam bir yatırım bütçesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Külcü, “2018 yılı tahmini bütçesinin 550 milyon lira olacağı planladık. Tahminimiz, öngörümüz bu şekilde” dedi.

Söz konusu bütçede gelirin tahminen 390 milyon lira olacağını, 160 milyon liranın ise borçlanma yoluyla bütçeye dâhil edileceğini kaydeden Külcü, “Her yerde bütçe planlanıyor. Ancak bizim bütçemiz bir yatırım bütçesi oldu. Bütçemizin ana vasfını yatırımlar oluşturuyor. Bütçemizin yüzde 65’i yatırım için ayrıldı. Bu fevkalade bir bütçe. Bununla her arkadaşımın gurur duyması lazım” diye konuştu.

Belediye yönetimine geldiklerinden buyana 8’inci bütçe üzerine çalıştıklarını belirten Külcü, “Yaptığımız bütçelerin her biri bir önceki yılın bütçesine göre daha yönetilebilir ve öngörülebilir bütçedir. 2015-2016 bütçelerinin gerçekleşme oranı yüzde 90-91’lerde. Bu, bizim ölçeğimizdeki bir belediye için önemli bir rakam. Gelir bütçesini 390 milyon lira olarak öngörüyoruz. Toplamda 2018 bütçesini yüzde 20’lik bir büyüme ile 550 milyon lira olarak hazırladık” ifadelerini kullandı.

550 milyon liralık bütçenin 3’te 2’sinin yatırıma ayrıldığını dile getiren Külcü, “İşin can alıcı noktası burasıdır. Türkiye’de bütçesinin yüzde 65’ini yatırıma ayıran 10 belediye ya var ya yok” dedi.

“14 MAHALLENİN TAMAMI DA BİZİM İÇİN AYNI”

Göreve geldikleri günden buyana 14 mahallenin hepsini de bir diğerinden ayrı tutmadıklarını öne süren Külcü, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hareket ediyoruz. Ayrıştıran, ötekileştiren bir dili asla kullanmadık. Bunu yapan varsa da onlarla da yollarımızı ayırırız. Bizim için Buharaevler neyse Mimarsinan da odur, Bahçelievler neyse Çöplü, Çepni, Ulukavak odur” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim