Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Belediye'ye borcu olan yurttaşlara 6736 sayılı kanun uyarınca borç yapılandırması imkânı tanındığını ve müracaatların başladığını bildirdi.
Ahmet Yabacıoğlu uygulama kapsamında 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan Emlak Vergisi, ÇTV, Su, Atık Su, Katı Atık, İlan Reklam Vergisi ve Belediye Meclisi tarafından belirlenen ücretler ve işgaliye ücretlerinin yapılandırılabileceğini belirterek, “Daha önce 6552 sayılı yasadan faydalanarak yapılandırılan borçlarını ödemede zorlanan veya ödeyemeyen vatandaşlarımız da bu kanundan faydalanabilecekler. Kanuna göre borçların yapılandırılması 6-9-12 ve 18 taksit halinde olabileceği gibi peşin de yapılabilecek. Vergi cezaları, gecikme zammı ve gecikme faizlerinin tamamı ile usulsüzlük cezalarının yüzde 50'si silinerek, yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçlar yapılandırılacak.” diye konuştu.
Yapılandırma için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu hatırlatan Yabacıoğlu, söz konusu uygulamanın yurttaşlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, “Hemşehrilerimiz borçlarını yapılandırmak için 31 Ekim Pazartesi gününe kadar Mali Hizmetler Müdürlüğümüze gelerek başvuru yapabilirler.” dedi.

“BAŞVURUNUZU SON GÜNE BIRAKMAYIN”
Yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenebileceğine ve bir takvim yılı içerisinde iki taksitini geciktirenlerin yapılandırma hakkını kaybedeceklerine dikkat çeken Yabacıoğlu şu bilgileri aktardı:
“Yapılandırma süresi 30 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Bu nedenle yapılandırmanın son güne bırakılmamasını, son günlerde yaşanabilecek olası sıkışıklığa meydan verilmemesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Ödeme süresi henüz geçmemiş olan borçlar, bu kanun kapsamında yer almamaktadır. Taksit ödemeleri 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılandırılan borçların yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksitleri Kasım 2016 ayından itibaren ödenmeye başlanacaktır. Yine ilk taksit ödeme süresine kadar (Kasım 2016 ) peşin ödenmesi durumunda, hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin (Yİ-ÜFE) yüzde 50'si tutarında indirimli olarak ödenebilecektir. Ayrıca ödemeler bir ay ödenip, bir ay atlanarak yapılacaktır. Bu da ödeme zorluğu çeken vatandaşlarımıza ilave bir kolaylık sağlayacaktır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim