Çorum Belediyesi’nin şehrin genelinde bulunan camilerin abdesthane ve tuvaletlerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Belediye olarak ilimizde ihtiyaca cevap vermeyen cami müştemilatlarımızı gözden geçirip, yerine yenilerini yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere bayan ve erkek tüm cemaatin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte abdesthane, tuvaletlerini yeniliyoruz. 2015 yılında Belediye olarak İsa Halife, Emir Ahmet, İnayetullah, Alaattin, Ölçek, Ceritoğlu, Gençlik, Kerebi Gazi, Kevser, Garantievler, Beytepe, Hicret, Esnafevler, Baltalı, Bedir, Kerebigazi, Melikgazi ve Garantievler Cami'leri olmak üzere, 23 tane camiinin ihtiyaç durumuna göre tuvalet, abdesthane çalışmalarını yaptık. Yakıttan tasarruf etmek için de dış mantolaması olmayan camilerimizin mantolamalarını tamamladık. 2016 yılında ise 27 tane camiinin tuvalet, şadırvan, boyama ve mantolama işlemlerini programımıza aldık. Bazı camilerimizde çalışmalarımız başladı” dedi.
Başkan Külcü, “Peygamberimiz'in (SAV) 'Temizlik imandandır' sözünü hatırlatarak, belediyemiz eğitimle ilgili olsun, ibadetle ilgili olsu, çevreyle ilgili olsun belediyenin ilgilenmesi gereken ne kadar iş varsa, faaliyet konusu varsa bunların hepsiyle ilgili dün olduğundan bugün daha heyecanlı bir tempo içindeyiz. Bununla birlikte, mahalle Kur'an Kursları'mızın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Yakında mahalle mescitlerimizin çalışmalarına da başlayacağız” dedi.
Cami dernek yönetimi üyeleri ziyarette yaptıkları konuşmada, "Çorum Belediyemiz camilerimizin temel ihtiyacı olan abdesthane, şadırvan, halı, tuvaletler gibi birçok eksiğimizi giderdi. Belediyemiz camilerimize büyük destek sağladı. Dış mantolama yapılmadan önce doğal gaz ücretimiz 500 TL gelirken şimdi 300 TL geliyor. Hem daha güzel ısınıyoruz hem de tasarruf yapıyoruz. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye ve çalışma arkadaşlarına camilerimize sağlamış olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye ifade ettiler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim