Çorum Belediyesi, Sıklık Tabiat Parkı’ndan sonra kent ormanı hüviyetindeki Bahabey Çamlığı’nda da çalışma başlatıyor. 20 Haziran’da yapımı için ihaleye çıkılacak olan 100 dönümlük Bahabey Çamlığı’nın Çorum halkı tarafından rağbet edilen yerlerin başında gelmesi bekleniyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Bahabey Çamlığı’nda yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Zahir, Çorum halkını günlük hayatın stresinden uzaklaştıracak, aileleriyle birlikte huzurlu ve güvenli bir ortamda dinlenebilecekleri yeşil alanlar oluşturma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
2009 yılından beri yaptıkları çalışmalarla Çorum’u yeşili bol bir kente dönüştürdüklerini kaydeden Zahir, “Bahabey Çamlığı’nda yapacağımız çalışma ile bu bölgeyi hemşehrilerimizin huzur ve güven içinde piknik yapabileceği, keyifle zamanlarını geçirebileceği bir alan haline getireceğiz. Piknik alanları, rekreasyon alanları, oyun grupları, hayvan eğitim alanları oluşturacağız. Çocuklar, gençler, kısaca halkımız istediği zaman gelip burada hayvanları sevebilecek” dedi.
Belediye katkısı ile birlikte 2 milyon lirayı bulacak Bahabey Çamlığı’nın mevcut haliyle tüm halkın kullanımından uzak, sarhoşların mekânı haline gelmiş durumda olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Burada yapacağımız çalışmalarla bölgeyi hemşehrilerimizin rahatça kullanabileceği, ailelerin pikniklerini yapabileceği kontrollü ve güvenlikli bir bölge haline getireceğiz.” dedi.





(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim